Diflucan

Diflucan

Diflucan is een geneesmiddel dat helpt bij schimmel- en gistinfecties. De werkzame stof fluconazol doodt bepaalde schimmels en gistsoorten door hun celwand te vernietigen. Dit medicijn is uitsluitend op recept te bestellen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Diflucan?


Diflucan is een geneesmiddel dat helpt bij schimmel- en gistinfecties. De werkzame stof fluconazol doodt bepaalde schimmels en gistsoorten door hun celwand te vernietigen. Dit medicijn is uitsluitend op recept te bestellen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Diflucan voor bij vaginale schimmelinfecties (Candida albicans). Daarnaast wordt dit medicijn gebruikt bij schimmelinfecties in de mondholte (spruw), keelholte, slokdarm, het maagdarmkanaal of bij andere inwendige gist- of schimmelinfecties. Een vaginale schimmelinfectie herkent u aan een toename van vaginale afscheiding (witte vloed), maar kan ook klachten geven als jeuk in de vagina of een jeukend, branderig of pijnlijk gevoel aan de schaamlippen. Diflucan wordt opgenomen in het bloed en werkt snel. Doorgaans merkt u binnen twee dagen een verbetering van de klachten.

Hoe gebruikt u Diflucan?


Slik de capsule Diflucan in zijn geheel door met voldoende vloeistof. Als u dit lastig vindt, kunt u de capsule openmaken en de inhoud vermengen met bijvoorbeeld een eetlepel vla of appelmoes. Neem het medicijn zoveel mogelijk op een vast tijdstip in. Krijgt u een kuur van meerdere dagen voorgeschreven, maak deze dan helemaal af. Zijn uw klachten na zeven dagen nog altijd niet verminderd, overleg dan met een arts.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Diflucan voor de behandeling van een vaginale schimmelinfectie als volgt:


  • Vrouwen vanaf 18 jaar: eenmalig 1 capsule à 150 mg.Voor andere aandoeningen zal een arts een andere dosering voorschrijven. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Soms komt het voor dat geneesmiddelen bijwerkingen geven. De bijwerkingen die u eventueel kunt ervaren bij het gebruik van Diflucan zijn onder andere:


  • Hoofdpijn;
  • Maagdarmklachten (misselijkheid, braken, buikpijn of diarree);
  • Duizeligheid;
  • Huiduitslag door overgevoeligheid, soms gepaard gaande met rode vlekken of een rode huid.In de bijsluiter vindt u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen. Heeft u erg veel of erg lang last van bijwerkingen, raadpleeg dan een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Diflucan is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit antischimmelmiddel niet als u:


  • Overgevoelig bent voor fluconazol of voor andere medicijnen van het type azolen (bijvoorbeeld miconazol of itraconazol);
  • Overgevoelig bent voor een van de gebruikte hulpstoffen in de capsules;
  • Zwanger bent;
  • Medicijnen met de naam terfenadine of cisapride gebruikt.Overleg met een arts of u Diflucan veilig kunt innemen als u lijdt aan gezondheidsproblemen zoals diabetes, epilepsie, een leveraandoening of een verstoorde nierwerking. Diflucan heeft een wisselwerking met diverse geneesmiddelen, waaronder bepaalde slaapmiddelen, epilepsiemedicijnen en calciumblokkers. Een arts weet welke medicijnen beter niet met Diflucan gecombineerd kunnen worden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Diflucan liever niet, of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent. Geeft u borstvoeding, overleg dan eerst met een arts of u dit geneesmiddel veilig kunt gebruiken.

Diflucan beïnvloedt uw reactievermogen in principe niet. Mocht u toch last hebben van duizeligheid, neem dan geen deel aan het verkeer.

U mag bij het gebruik van Diflucan gewoon alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Diflucan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven