Ditropan

Ditropan

De werkzame stof in Ditropan is oxybutynine, een medicijn dat de spieren van de blaas ontspant en ervoor zorgt dat de blaaswand minder snel samentrekt. Hierdoor kan de blaas meer urine bevatten zonder dat er aandrang om te urineren optreedt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Ditropan?


De werkzame stof in Ditropan is oxybutynine, een medicijn dat de spieren van de blaas ontspant en ervoor zorgt dat de blaaswand minder snel samentrekt. Hierdoor kan de blaas meer urine bevatten zonder dat er aandrang om te urineren optreedt.

Waar wordt het voor gebruikt?


Ditropan wordt voorgeschreven bij problemen die veroorzaakt worden door een overactieve blaas, zoals urine-incontinentie en bedplassen. Urine-fincontinentie die het gevolg is van een overactieve blaas wordt ook wel aandrangincontinentie genoemd. Hierbij moet de patiënt vaak plassen, terwijl de blaas nog helemaal niet vol is. Het kan dan gebeuren dat de urine niet goed kan worden opgehouden. Doordat Ditropan de aandrang om te plassen vertraagt, neemt de incontinentie af.

Hoe gebruikt u Ditropan?


Neem de tablet Ditropan in met wat vloeistof, liefst tijdens of vlak na de maaltijd. Ditropan werkt niet bij iedere vorm van urine-incontinentie. Na vier weken weet u of dit medicijn uw klachten vermindert. Blijf tot die tijd Ditropan gewoon innemen volgens de aanwijzingen van een arts.

Dosering


Ditropan is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in sterktes van 2,5 en 5 mg per tablet. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke aanvangsdosis bij aandrangincontinentie en bedplassen als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: driemaal daags 1 tablet à 2,5 mg.Een arts vertelt u hoe lang u dit medicijn moet gebruiken.

Bent u Ditropan vergeet in te nemen? Dan kunt u dit alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit twee tabletten Ditropan tegelijk om zo de vergeten dosis te compenseren.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Ditropan kunt u last van bijwerkingen krijgen. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Droge mond
  • Duizeligheid, slaperigheid, wazig zicht
  • Maagdarmklachten, zoals buikpijn en verstoppingRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Er is weinig bekend over de effecten van dit geneesmiddel op een (ongeboren) baby. Gebruik Ditropan daarom uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u borstvoeding geeft.

Dit medicijn kan duizeligheid, slaperigheid of wazig zicht veroorzaken. Houdt hier rekening mee en neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid versterken. Matig of staak uw inname van alcoholische dranken zolang u dit middel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ditropan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven