Domperidon

Domperidon

Domperidon behoort tot de anti-emetica, medicijnen tegen misselijkheid en overgeven. De werkzame stof domperidon zorgt ervoor dat de maaginhoud sneller naar de darmen wordt getransporteerd. Een lege maag vermindert misselijkheid en braken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Domperidon?


Domperidon behoort tot de anti-emetica, medicijnen tegen misselijkheid en overgeven. De werkzame stof domperidon zorgt ervoor dat de maaginhoud sneller naar de darmen wordt getransporteerd. Een lege maag vermindert misselijkheid en braken. Daarnaast blokkeert Domperidon de prikkeling van het braakcentrum in de hersenen, waardoor misselijkheid en braakneigingen afnemen. Domperidon werkt na ongeveer 30 tot 60 minuten. De werking houdt 6 tot 8 uur lang aan. Dit geneesmiddel is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven anti-emetica voor bij misselijkheid en braken door diverse oorzaken. Deze klachten kunnen onder andere ontstaan door een storing in het maagdarmkanaal, maar treden bijvoorbeeld ook op bij migraine (ernstige hoofdpijn), reisziekte en als gevolg van een medische behandeling (narcose, chemokuur). Domperidon zorgt ervoor dat klachten als misselijkheid en braken snel verminderen, ongeacht de oorzaak.

Hoe gebruikt u Domperidon?


Slik de tablet in zijn geheel door met wat vloeistof. U kunt Domperidon het beste voor de maaltijd innemen. Gebruikt u dit medicijn bij migraine, neem de tablet dan in zodra u een aanval voelt opkomen, samen met een pijnstiller. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van dit geneesmiddel.

Dosering


Een tablet bevat 10 mg domperidon. Tenzij de arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van dit geneesmiddel als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: drie- tot viermaal daags 1 tot 2 tabletten. De maximale dagdosering is 8 tabletten (4 x 2 tabletten).Domperidon is niet geschikt voor kinderen die lichter zijn dan 35 kilo. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Dit geneesmiddel wordt over het algemeen probleemloos verdragen, maar kan een enkele keer bijwerkingen veroorzaken. Klachten die u eventueel kunt ervaren, zijn onder andere:


  • Darmkrampen (Domperidon stimuleert de peristaltiek van maag en darmen);
  • Droge mond;
  • Hormonale stoornissen, zoals borstvorming( bij mannen) of menstruatiestoornissen.Raadpleeg een arts als u veel last heeft van deze of andere klachten. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Domperidon is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


  • Overgevoelig bent voor domperidon of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een bepaalde hersentumor, hartafwijking of een hartritmestoornis;
  • Lijdt aan een leveraandoening;
  • Ernstige buikkrampen of zwarte ontlasting heeft.Overleg met een arts of u Domperidon veilig kunt gebruiken als u lijdt aan andere gezondheidsklachten of als u verder nog medicijnen gebruikt. Domperidon kan de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Een arts weet om welke medicijncombinaties het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Domperidon uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (2)
5 / 5 gebaseerd op 2 reviews

Prima medicijn

(5/5)
Nederland,

Ondanks dat dit medicijn zo slecht in de media is gekomen, gebruik ik het nog steeds en ik heb er nog nooit rare bijwerkingen van ondervonden. Werkt prima bij opkomende misselijkheid als bijwerking van migraine. Jammer dat ze dit toen uit de vakken hebben gehaald, maar ik ben dolgelukkig dat ik ze in ieder geval nog via de samenwerkende apotheek van DokterOnline kan bestellen. Tevens ben ik zeer tevreden over de snelle levertijd en de goede begeleiding en afhandeling.

Werkt goed

(5/5)
R.,

Helpt me bij de bijwerkingen van een ander medicijn

Product review - Domperidon

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven