Dovobet

Dovobet

Dovobet is een effectief middel voor het behandelen van psoriasis. Het bevat de stoffen calcipotriol en betamethason. Deze combinatie zorgt voor het verminderen van de roodheid en schilfering van de huid. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Dovobet?


Dovobet is een effectief middel voor het behandelen van psoriasis. Het bevat de stoffen calcipotriol en betamethason. Deze combinatie zorgt voor het verminderen van de roodheid en schilfering van de huid. Dovobet remt de verhoogde aanmaak van nieuwe cellen en zorgt ervoor dat huidcellen volledig uitgroeien. Bovendien remt het medicijn de ontstekingsreactie. De huid herstelt en wordt soepeler. Binnen enkele weken merkt u al resultaat en ziet u dat de psoriasis symptomen zijn afgenomen. Dovobet is zowel verkrijgbaar als zalf en gel.

Hoe werkt Dovobet?


De twee werkzame stoffen calcipotriol en betamethason pakken de psoriasis effectief aan. Calcipotriol remt de celdeling van de opperhuid en gaat overmatige schilfering van de huid tegen. Betamethason is een ontstekingsremmer en zorgt voor een minder hevige ontstekingsreactie. Dovobet dringt diep door in de huid en wordt snel opgenomen, zodat het direct zijn werking kan doen. Hierdoor is Dovobet een effectieve psoriasis behandeling.

Gebruik


Het voordeel van Dovobet is dat u slechts 1 keer per dag de zalf of creme hoeft aan te brengen. Breng het middel aan op de aangedane delen van de huid en was daarna uw handen goed. Psoriasis komt voornamelijk voor op de ellebogen, knieën, hoofdhuid en het onderste deel van de rug. Voor het behandelen van de hoofdhuid wordt de Dovobet gel aangeraden. Voor de andere delen kan Dovobet zalf worden gebruikt. De psoriasis behandeling duurt normaliter 4 weken. Mocht het nodig zijn, dan kan in overleg met de arts de behandeling worden voorgezet onder medisch toezicht.

Dovobet bijwerkingen


Dovobet veroorzaakt nauwelijks bijwerkingen. Er kan een geïrriteerd of branderig gevoel ontstaan na het aanbrengen. Andere bijwerkingen kunnen zijn jeuk en roodheid. Vaak verdwijnen deze reacties na enige tijd. Het is mogelijk dat in het begin de psoriasis iets verergert. Dit is normaal, na enige tijd zullen de symptomen verminderen. Bij langer gebruik kan de huid dunner worden. Gebruik om deze reden Dovobet zalf niet langer dan 4 weken achtereenvolgens. Het complete overzicht van mogelijke bijwerkingen vindt u in de Dovobet bijsluiter.

Zwangerschap/ borstvoeding


Het effect van Dovobet tijdens zwangerschap is niet bekend. Overleg met een arts of u het middel mag gebruiken als u zwanger bent. Breng het middel niet aan op de borsten wanneer u borstvoeding geeft. De stof betamethason gaat over in de borstvoeding en dit heeft mogelijk een ongewenst effect op de baby.

Let op:
Het gebruik van Dovobet wordt afgeraden aan personen jonger dan 18 jaar.

Reviews (2)
4.5 / 5 gebaseerd op 2 reviews

dovobet

(4/5)
Amstelveen,

Het is een schande dat het niet meer normaal bij de apotheker op recept van arts op gehaald kan worden. Ik heb het jaren gebruikt op dokters advies en in eens is het niet meer verkrijgbaar en moet ik het doen met een veel minder product. Gelukkig biedt de samenwerkende apotheek van Dokteronline.com uitkomst en kan ik het nu nog wel verkrijgen. met vriendelijk groet M.D.P.

DOVOBET

(5/5)
Eindhoven,

Mijn mening is dat de Dovobet zalf veel fijner is dan de gel! De gel is veel te vet en geeft echt gemenere vlekken. Ook het resultaat nu een paar dagen smeren is bij de zalf veel beter dan de gel. Mij is het 100 euro waard!

Product review - Dovobet

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven