Doxycycline (Malaria)

Doxycycline (Malaria)

Doxycycline is een efficiënt middel ter preventie van malaria. Dit antibioticum doodt malariaparasieten in het bloed en in de lever en voorkomt op die manier dat de ziekte zich ontwikkelt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Doxycycline (Malaria)?


Doxycycline is een efficiënt middel ter preventie van malaria. Dit antibioticum doodt malariaparasieten in het bloed en in de lever en voorkomt op die manier dat de ziekte zich ontwikkelt. Doxycycline is alleen op recept bij de apotheek verkrijgbaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Doxycycline voor om malaria te voorkomen. Deze ziekte kunt u oplopen tijdens een reis naar tropische gebieden waar de malariamug leeft. Malaria (ook wel moeraskoorts genoemd) is een ernstige ziekte die gepaard gaat met koortsaanvallen. Als de ziekte niet behandeld wordt, kan deze fataal zijn. Doxycycline doodt de parasieten die mogelijk het lichaam zijn binnengedrongen door een beet van de malariamug. Hierdoor kan de ziekte zich niet ontwikkelen.

Hoe gebruikt u Doxycycline (Malaria)?


Om malaria te voorkomen, is het belangrijk dat u Doxycycline iedere dag inneemt. U begint twee dagen voor vertrek met het slikken van Doxycycline en moet het geneesmiddel blijven innemen tot vier weken na terugkomst. Slik de capsule in zijn geheel door met voldoende water. Neem Doxycycline niet in vlak voordat u gaat liggen. Dit voorkomt irritatie aan de slokdarm.

Neem tijdens uw reis ook andere maatregelen om malaria te voorkomen. Slaap onder een klamboe, smeer u in met een insecten-werend middel met DEET en draag na zonsondergang kleding met lange mouwen en pijpen.

Dosering


De aanbevolen dosering voor het gebruik van Doxycycline ter preventie van malaria is als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags 1 capsule à 100 mg innemen, vanaf 2 dagen voor vertrek tot vier weken na thuiskomst.Kinderen vanaf 8 jaar mogen Doxycycline alleen op advies van een arts gebruiken ter preventie van malaria. Een arts kan in dat geval een aangepaste dosering voorschrijven. Doxycycline is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Bijwerkingen


Doxycycline kan, net als de meeste andere medicijnen, bijwerkingen geven. U kunt bij het gebruik van dit geneesmiddel onder andere de volgende klachten ervaren:


  • Maagdarmklachten (diarree, buikpijn, misselijkheid, overgeven). Heeft u hier last van, dan kan het helpen om de capsules na de maaltijd in te nemen;
  • Zwarte verkleuring van de tong;
  • Schimmelinfecties aan de slijmvliezen;
  • Overgevoeligheid van de huid voor zonlicht.In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen van Doxycycline.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Doxycycline is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


  • Overgevoelig bent voor doxycycline of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft.Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u lijdt aan een afwijkende bloedstolling. Doxycycline kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, daarom altijd welke andere geneesmiddelen u gebruikt. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit geneesmiddel niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid bij het gebruik van Doxycycline ter preventie van malaria.

U kunt bij gebruik van dit medicijn alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Doxycycline (Malaria)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven