Doxycycline

Doxycycline

Doxycycline behoort tot de groep tetracycline-antibiotica. Deze medicijnen werken tegen bacteriële infecties. De werkzame stof doxycycline remt de aanmaak van eiwitten in de bacterie. De bacteriën kunnen zich vervolgens niet meer vermenigvuldigen en sterven af. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Doxycycline?


Doxycycline behoort tot de groep tetracycline-antibiotica. Deze medicijnen werken tegen bacteriële infecties. De werkzame stof doxycycline remt de aanmaak van eiwitten in de bacterie. De bacteriën kunnen zich vervolgens niet meer vermenigvuldigen en sterven af. De symptomen van een bacteriële infectie, zoals pijn en koorts, zullen hierdoor na een aantal dagen afnemen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Dit geneesmiddel wordt gebruikt voor het bestrijden van aandoeningen die het gevolg zijn van een bacteriële infectie. Artsen schrijven Doxycycline onder andere voor bij:


 • Luchtweginfecties (waaronder longontsteking, acute bronchitis, middenoorontsteking, bijholteontsteking, keelontsteking);
 • Blaasontsteking;
 • Huidinfecties als rosacea en acne;
 • Infecties van het maagdramkanaal;
 • Geslachtsziektes (chlamydia, gonorroe, syfilis);
 • Ziekte van Lyme;
 • Q-koorts;
 • MalariaHoe gebruikt u Doxycycline?


Doxycycline is bij de samenwerkende apotheek verkrijgbaar in capsules. Slik deze capsules zonder te kauwen door met voldoende vloeistof. Doe dit bij voorkeur terwijl u zit of staat: dit voorkomt dat de capsule in uw slokdarm blijft hangen en zo voor irritatie zorgt. Neem Doxycycline tijdens of na de maaltijd in om maagdarmklachten te voorkomen. Het is belangrijk om de voorgeschreven kuur helemaal af te maken, ook al voelt u zich na een paar dagen beter. Als u te vroeg stopt met het innemen van het medicijn, kan de ontsteking terugkomen.

Dosering


Voor de meeste bacteriële infecties gelden de volgende richtlijnen voor dosering, tenzij een arts anders adviseert:

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: de eerste dag twee capsules à 100 mg, daarna eenmaal daags 1 capsule à 100 mg gedurende zes dagen.

Voor kinderen jonger dan 12 jaar kan een arts een andere dosering voorschrijven. Doxycycline 100 mg is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Doxycycline kan, net als de meeste andere medicijnen, bijwerkingen geven. De meeste mensen verdragen dit geneesmiddel probleemloos. Een enkele keer ontstaan er klachten, zoals:


 • Maagdarmklachten (diarree, buikpijn, misselijkheid, overgeven). Heeft u hier last van, dan kan het helpen om de capsules na de maaltijd in te nemen;
 • Zwarte verkleuring van de tong;
 • Schimmelinfecties aan vagina of anus;
 • Overgevoeligheid van de huid voor zonlicht.In de bijsluiter leest u een volledig overzicht van eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Doxycycline is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


 • Overgevoelig bent voor doxycycline of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Zwanger bent.Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u lijdt aan een afwijkende bloedstolling. Doxycycline kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen, zoals bepaalde epilepsiemedicatie en middelen die de bloedstolling remmen. Vermeld bij uw aanvraag bij een met Dokteronline.com samenwerkende arts daarom altijd welke andere medicijnen u gebruikt. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over de contra-indicaties en wisselwerkingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


U mag Doxycycline niet gebruiken als u zwanger bent: dit geneesmiddel kan de ontwikkeling van de botten en het gebit van de foetus beïnvloeden. Gebruik dit geneesmiddel ook niet, of uitsluitend op advies van een arts als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid bij het gebruik van Doxycycline.

U kunt bij gebruik van dit medicijn alles eten en drinken.

Belangrijk wanneer u Doxycycline bestelt bij een samenwerkende apotheek


Let op! Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de Doxycycline capsules door de samenwerkende apotheek in een potje geleverd kunnen worden in plaats van in blisterverpakkingen. Elke patiënt krijgt deze medicatie namelijk verstrekt tegen een recept voor een hoeveelheid die persoonlijk is voor hem of haar, en is misschien niet dezelfde hoeveelheid als een "volle verpakking".

Reviews (2)
5 / 5 gebaseerd op 2 reviews

Doxycycline binnen 2 dagen in huis

(5/5)
Rotterdam,

Eenvoudig kunnen bestellen. Snelle reactie en binnen 2 dagen in huis. Erg tevreden!

Geweldig snelle service!

(5/5)
Vlissingen,

Op 2-1 om 14.00 uur doxycline besteld, en....op 3-1 om 13.30 uur kregg ik mijn bestelling al thuis ! Nu maar even afwachten of het werkt :) maar ik heb alle vertrouwen in Dokter Online !

Product review - Doxycycline

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven