Doxycycline

Dosering


Zoals bij elk medicijn, is het bij gebruik van Doxycycline belangrijk dat u de juiste dosering inneemt. Omdat de klachten per persoon verschillen, verschilt ook de dosering per persoon. Volg daarom altijd de aanwijzingen van een arts.

De Doxycycline dosering voor volwassenen is anders dan die voor kinderen.

Gebruikelijke dosering volwassenen


Neem op de eerste dag 2 tabletten (200mg) op hetzelfde tijdstip. Neem de daarop volgende dagen 1 tablet (100mg) per dag. Zijn de symptomen van de infectie verdwenen? Gebruik Doxycyline dan nog 1 tot 2 dagen langer door, zodat de bacteriële infectie niet terugkomt. Als u last heeft van ernstige klachten, zoals een chronische infectie, dan kan een arts kiezen om de dosis te verhogen naar 2 tabletten per dag.

Gebruikelijke dosering kinderen


Het hangt van het gewicht van het kind af welke dosering gebruikt dient te worden. Gebruik 4mg per kg lichaamsgewicht op dag 1 in één keer. De dagen die daarop volgen mag het kind 2mg per kg lichaamsgewicht in één keer gebruiken.

De aangegeven dosering is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die lichter zijn dan 50 kg. Voor kinderen met een zwaarder gewicht, wordt in veel gevallen de dosering gebruikt voor volwassenen.

Soort infectie


De duur van de behandeling en dosering hangt af van de infectie. Voor het bestrijden van Syfilis neemt u 3 tabletten per dag, gedurende 10 dagen. Bij infectie aan de urinewegen of geslachtsorganen wordt vaak een dosering gehanteerd van 2 tabletten per dag, gedurende 7 dagen. Heeft u Borrelia burgdorferi infectie, gebruik dan 2 tabletten gedurende 10 tot 21 dagen.

Lees altijd goed de bijsluiter voordat u Doxycycline gebruikt. Hier staat aangegeven waar u eventueel op moet letten en hoe u het medicijn gebruikt.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.