Duac Acne Gel

Wat is acne?Veel jongeren krijgen in hun puberteit last van acne vulgaris. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne en wordt ook wel jeugdpuistjes genoemd. De term jeugdpuistjes is enigszins misleidend omdat ook volwassenen hier last van kunnen hebben.
Acne kan zich op verschillende wijzen uiten. Van onopvallende puistjes in het gezicht tot uitgebreide puisten en pukkels op het gezicht, in de hals, nek en op de schouders en rug.
Omdat acne een redelijk onschuldige aandoening is en vaak vanzelf verdwijnt, is hier tot voor kort niet veel aandacht aan besteed. Desondanks kan acne de patiënt onzeker maken over het eigen uiterlijk, met name voor de jeugd kan acne een ware kwelling vormen.

Omdat acne een aandoening is van de talgklierfollikel komt acne het meest voor op plekken waar de talgklierfollikel veelvuldig aanwezig is, zoals in het gezicht, op de borst, schouders en de bovenrug. De talgklierfollikel bestaat uit de haarfollikel, de talgklier en de verbinding met de huid. Via die verbinding komt het talg naar de huid en haren om de vochtvoorziening in stand te houden. De talg en celafbraakproducten kunnen een prop vormen in de verbinding, dit wordt dan een mee-eter genoemd.

De zwarte puntjes (open comedonen) zijn ophopingen van keratine en geoxideerde vetten, samen met de afzetting van het pigment van de dode cellen uit de verbinding ontstaat de zwarte kleur. Door bacteriële groei in de open comedonen ontstaat een ontstekingsreactie. Deze ontsteking veroorzaakt een rode pukkel, een puist met etter of, erger, een cyste die littekens kan veroorzaken.

Androgene hormonen (mannelijke hormonen) zorgen voor een verandering in de afschilfering van de huid. Hierdoor kan de afvoergang verstopt raken en kan het talg niet meer normaal afvloeien. De productie van het talg gaat echter onverminderd door, waardoor er whiteheads (gesloten comedonen) ontstaan. Als deze whiteheads ontstoken raken, ontstaat er een puist met een gele kop.

In de pubertijd bereikt de concentratie androgene hormonen zijn hoogtepunt. Omdat de talgklier zeer gevoelig is voor deze mannelijke hormonen, komt acne het meest voor in de pubertijd. Onder invloed van androgene hormonen wordt meer talg afgescheiden. Zolang de talg weer kan worden afgevoerd zal dat geen problemen opleveren. Maar als de haarzakjes verstopt raken, kan er acne ontstaan.

Je kunt acne met verschillende producten behandelen. Begin met een goede gezichtsverzorging zoals Vichy. Werkt dat niet voldoende, ga dan ( eventueel in overleg met een huisarts en dermatoloog ) een stapje verder met tretinoine of benzoylperoxide.
Wil je dit online bestellen bij een apotheek? Kijk dan eens naar het assortiment van de samenwerkende apotheek van Dokteronline.com hier .
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.