Ebixa

Ebixa

Ebixa is een anti-dementiemiddel. De werkzame stof memantine behoort tot de zogenaamde NMDA-blokkers: geneesmiddelen die de overdracht van zenuwsignalen verbeteren en de geheugenfunctie helpen te beschermen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Ebixa?


Ebixa is een anti-dementiemiddel. De werkzame stof memantine behoort tot de zogenaamde NMDA-blokkers: geneesmiddelen die de overdracht van zenuwsignalen verbeteren en de geheugenfunctie helpen te beschermen. U kunt Ebixa online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het benodigde recept krijgt u via een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Ebixa voor bij matige tot ernstige vormen van dementie, bijvoorbeeld bij de ziekte van Alzheimer. Bij dementie gaan veel hersenfuncties achteruit. Vooral het geheugen wordt aangetast, waardoor de patiënt veel dingen vergeet, zijn oriëntatie en het tijdsbesef verliest en uiteindelijk niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. Ebixa beschermt de receptoren in de hersenen die onder andere betrokken zijn bij het functioneren van het geheugen. Hierdoor verbetert de signaaloverdracht in de hersenen en wordt het geheugen sterker.

Hoe gebruikt u Ebixa?


Ebixa moet steeds rond een vast tijdstip worden ingenomen. Slik de tablet zonder te kauwen door met wat water. Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, wordt de dosering van Ebixa geleidelijk opgebouwd. U kunt dit doen door de tabletten in het begin van de behandeling te halveren. De apotheken die samenwerken met Dokteronline.com hebben echter ook een speciaal startpakket van Ebixa online beschikbaar. Dit Ebixa Treatment Inition Pack bevat tabletten in vier verschillende doseringen waarmee u de behandeling gemakkelijk opbouwt.

Dosering


Ebixa is verkrijgbaar in tabletten à 10 mg. Tenzij een arts anders adviseert, is de aanbevolen dosering van Ebixa als volgt:


 • Week 1: eenmaal daags een halve tablet à 10 mg (5 mg).
 • Week 2: eenmaal daags 1 tablet à 10 mg.
 • Week 3: eenmaal daags 1,5 tablet à 10 mg (15 mg).
 • Week 4: eenmaal daags 2 tabletten à 10 mg (20 mg).Na de opbouwfase blijft de aanbevolen dosering eenmaal daags 2 tabletten à 10 mg. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Net als andere medicijnen, kan Ebixa bijwerkingen veroorzaken. De klachten die u eventueel kunt ervaren bij het gebruik van dit medicijn zijn onder andere:


 • Hoofdpijn;
 • Slaperigheid;
 • Duizeligheid;
 • Obstipatie;
 • Vermoeidheid;
 • Hoge bloeddruk.Neem contact op met een arts als u veel last heeft van deze of andere bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u een overzicht van alle mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Ebixa is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor memantine of een van de gebruikte hulpstoffen.Overleg met een arts over het gebruik van Ebixa als u een hoge bloeddruk heeft die niet onder controle is, als u lijdt aan epilepsie of als u hart- of nierproblemen heeft. Heeft u andere gezondheidsklachten of gebruikt u medicijnen, dan weet een arts of en hoe u Ebixa veilig kunt gebruiken. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit geneesmiddel niet als u zwanger bent, zwanger wilt worden of als u borstvoeding geeft.

Ebixa kan duizeligheid en slaperigheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van dit soort klachten.

Er geldt voor dit medicijn geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ebixa

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven