Eczeem

Eczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid door allergie. Het komt bij ongeveer 15 op de 1000 mensen voor en kan vanaf de geboorte aanwezig zijn of op latere leeftijd ontstaan. Eczeem veroorzaakt een rode, jeukende huid, met mogelijk blaasjes, bultjes en schilfers. Er zijn twee verschillende soorten eczeem.

Atopisch / constitutioneel eczeem is erfelijk bepaald. Het kan zich op enig moment in het leven openbaren. In 70% van de gevallen heeft de patiënt familieleden met eczeem, astma of hooikoorts. De oorzaak van deze vorm van eczeem kan niet worden weggenomen. Constitutioneel eczeem ontstaat vooral in de knieholten, ellebogen, nek, het gezicht en op de handen. De klachten kunnen sterk verergeren door stress en een droge huid.

De andere soort eczeem is contacteczeem. Dit wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor een bepaalde stof (bijv. rubber, zeep, cosmetica). Contacteczeem kan zeer plotseling optreden.

Eczeem kan verminderd worden door de huid extra goed te verzorgen. Voorkom dat de huid te veel uitdroogt en smeer regelmatig vette zalf. Droge huid is gevoeliger voor eczeem en jeukt erger. Vermijd ruwe kleding (wol) en kleding die slecht ventileert.

U kunt verschillende crèmes bestellen bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen om eczeem te behandelen en te voorkomen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie