EllaOne

Wanneer de morning after pil gebruiken?De morning after pil ter voorkoming van ongewenste zwangerschap


De morning after pil wordt door vrouwen geslikt ter voorkoming van een ongewenste zwangerschap.

Wanneer?
- Na onbeschermde geslachtsgemeenschap
- Wanneer andere vormen van anticonceptie hebben gefaald, bijvoorbeeld wanneer het condoom is gescheurd, of u de pil bent vergeten. De normale pil is ook minder betrouwbaar geworden wanneer u veel heeft overgegeven of erge diarree heeft gehad.

Hoe de morning after pil te gebruiken?


De meeste soorten morning after pil moeten zo snel mogelijk worden gebruikt, bij voorkeur binnen 12 uur en uiterlijk binnen 72 uur na onbeschermde geslachtsgemeenschap, of het (vermoede) falen van een voorbehoedsmiddel.

U kunt de morning after pil discreet bij apotheken kopen die met Dokteronline.com samenwerken. Deze vorm van anticonceptie is standaard verkrijgbaar zonder recept. Klik hiervoor op de button rechts boven in de pagina. Let wel: omdat wij niet kunnen garanderen dat de apotheek binnen 24 kan leveren, adviseren wij u te kiezen voor de EllaOne. Deze morning after pil kunt u tot maximaal 120 uur (5 dagen) na onbeschermde seks slikken.

De morning after pil is een noodmiddel


De morning after pil is niet geschikt als standaard anticonceptiemiddel. Dit omdat de werking minder betrouwbaar is dan gangbare anticonceptiemethoden zoals de anticonceptiepil of een condoom. Met het slikken van de morning after pil krijgt u bovendien meer hormonen binnen dan bij de gebruikelijke anticonceptiepil. De morning after pil is dan ook een noodmiddel.

De werking van de morning after pil


De werkzame stof in de morning afterpil is ofwel levonorgestrel (merknaam Norlevo) ofwel ulipristalacetaat (merknaam EllaOne).
Levonogestrel bevat het vrouwelijk progestageen hormoon levonogestrel en zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies slinkt en bovendien dik en taai wordt. Hierdoor is het innestelen van een bevruchte eicel niet mogelijk. (Bron: www.mens-en-gezondheid.nl).

Ulipristalacetaat verandert de activiteit van het vrouwelijk hormoon progesteron. De exacte werking is niet duidelijk. Men denkt dat deze stof voorkomt dat de eierstokken een eitje afgeven en tevens de omstandigheden in de baarmoeder kan wijzigen (Bron: www.consumed.nl)

Nadat de morning after pil is gebruikt


Nadat de morning after pil is gebruikt, dient u tot het moment dat u de reguliere anticonceptiepil zeven achtereenvolgende dagen heeft geslikt, of tot de volgende maandstonde, een extra anticonceptiemiddel te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mannen,- of vrouwen condoom. Na het slikken van de morning after pil is het mogelijk dat de eerstvolgende menstruatie later of eerder dan gewoonlijk komt. Ook kan de menstruatie zwaarder zijn dan normaal.

Blijft uw menstruatie langer dan vijf dagen na de verwachte datum uit of is deze veel lichter dan u gewoon bent? Doe een zwangerschapstest. Het is dan immers mogelijk dat de morning after pil niet heeft gewerkt.

Mogelijke bijwerkingen van de morning after pil


De morning after pil kan een aantal bijwerkingen hebben. De belangrijkste zijn:

Soms
- Misselijkheid en buikpijn. Braken is zeldzaam.
- Vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid
- Pijnlijke of gespannen borsten

Zeer zelden
- Overgevoeligheidsreactie: huiduitslag en galbulten. Neem bij deze reactie contact op met uw eigen huisarts

http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/docomimg2.s3.amazonaws.com/images/sub_cat/informatie_over_anticonceptie_dokteronline_com_3_1305030619_190.jpg
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.