Eloine

Eloine

Eloine is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in deze combinatiepil zijn ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en drospirenon (een progestageenhormoon). Eloine remt de eisprong, verdikt de slijmprop in de baarmoedermond en maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor het innestelen van een bevrucht eitje. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Eloine?


Eloine is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in deze combinatiepil zijn ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en drospirenon (een progestageenhormoon). Eloine remt de eisprong, verdikt de slijmprop in de baarmoedermond en maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor het innestelen van een bevrucht eitje. Hierdoor kan er geen zwangerschap ontstaan. Omdat deze pil de hele cyclus wordt doorgeslikt, is het gebruik ervan erg makkelijk. U kunt Eloine online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Eloine regelmatig voor als anticonceptiemiddel. Bij correct gebruik is deze pil zeer betrouwbaar. Een bijkomend voordeel van Eloine is dat deze pil een lichte maandelijkse onttrekkingsbloeding veroorzaakt. Deze is veel minder heftig dan een echte menstruatie. Hierdoor is Eloine ook geschikt voor vrouwen die last hebben van menstruatieklachten, zoals hevig vloeien of veel krampen in de buik en rug.

Hoe gebruikt u Eloine?


Een strip Eloine bevat 24 roze en 4 witte tabletten. De witte tabletten zijn zogenaamde placebopillen: tabletten zonder werkzame stof. Begin iedere cyclus met het innemen van de roze tabletten en slik daarna de witte pillen. Doordat de witte pillen geen hormonen bevatten, komt er een onttrekkingsbloeding op gang. Begin zodra de strip leeg is aan een nieuwe strip, ook als de bloeding nog niet is afgelopen.

Neem Eloine op een vast tijdstip in. Dankzij de bijgeleverde kalendersticker vergeet u minder snel de pil in te nemen. Gebeurt dit toch, of heeft u kort na het innemen van de pil gebraakt of waterdunne diarree gehad, dan kan de betrouwbaarheid van de pil verminderd zijn. Raadpleeg in dat geval de bijsluiter. Hierin staat hoe u moet handelen.

Dosering


Bij de samenwerkende apotheken is Eloine online verkrijgbaar in verpakkingen van drie strips. De gebruikelijke dosering van Eloine is als volgt:


 • Eenmaal daags 1 tablet.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij gebruik van Eloine kunt u last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


 • Gespannen of pijnlijke borsten;
 • Maagdarmklachten;
 • Tussentijds vaginaal bloedverlies;
 • Hoofdpijn.Deze klachten doen zich meestal in het begin voor. Zodra het lichaam gewend is aan de hormonen, gaan de bijwerkingen vanzelf over. Blijft u toch last houden van klachten, overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat een overzicht van alle mogelijke bijwerkingen, inclusief zeldzame maar ernstige bijwerkingen zoals trombose en kanker.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Eloine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze anticonceptiepil bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, drospirenon of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Trombose heeft (gehad), of als u een grotere kans heeft op deze aandoening;
 • Lijdt aan een bloedstollingsstoornis of migraine met een aura;
 • Een ernstige leveraandoening, hartaanval of beroerte heeft (gehad);
 • Lijdt of geleden heeft aan borstkanker of kanker aan de geslachtsorganen;
 • Last heeft van onverklaarde vaginale bloedingen.Een arts weet of u Eloine kunt gebruiken als u last heeft van andere gezondheidsproblemen of als u medicijnen gebruikt. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Eloine niet als u zwanger bent en alleen op advies van een arts als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen beperkingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Eloine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven