Emla Creme (tube)

Tips tegen te snel klaarkomen


Te snel klaarkomen bij seksuele activiteit is een veel voorkomend probleem onder mannen. Hoewel erg veel mannen er mee te maken krijgen, durven de meesten er niet over te praten. Om u te helpen dit probleem te overwinnen, vindt u hieronder 4 tips tegen te snel klaarkomen.

1. Oefenen
De meest effectieve methode die u zelf toe kunt passen is oefening: U kunt uzelf trainen minder snel klaar te komen. Het gaat hierbij om het leren herkennen van uw ‘point of no return’: dit is het moment waarop u het klaarkomen niet meer kunt tegenhouden. Wanneer u dit beter leert herkennen, zult u in staat zijn vlak voor dit punt te stoppen. Door heel even niets te doen, kunt u vervolgens weer verder. Hoe vaker u dit doet, hoe beter het zal gaan.

2. Geneesmiddelen
Momenteel zijn er twee effectieve geneesmiddelen tegen te snel klaarkomen. Emla crème zorgt voor een lokale verdoving van de huid. Door dit op de penis (eikel) aan te brengen, wordt deze minder gevoelig. Hierdoor is het gemakkelijker het orgasme uit te stellen.
Priligy is het eerste geneesmiddel tegen te snel klaarkomen in pilvorm. De werkzame stof dapoxetine zorgt ervoor dat u meer controle over uw orgasme krijgt.

3. Ademhaling
De ademhaling is nauw betrokken bij het orgasme. Wanneer het orgasme nadert, gebeuren er in het lichaam allerlei dingen. Een daarvan is een versnelde ademhaling. Door bewust een aantal keer rustig diep adem te halen, kunt u oefenen het orgasme uit te stellen.

4. Communiceren
Gevoelens van schaamte zorgen ervoor dat premature ejaculatie genegeerd en onjuist behandeld wordt. Door er niet met de partner over te praten, wordt het probleem vaak alleen maar groter. Probeer over de schaamte heen te stappen en praat erover met uw partner. Door bewust samen aandacht te schenken aan het orgasme, kunt u enorm veel bereiken.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.