EpiPen

EpiPen

De EpiPen Auto-Injector is een injectiespuit die gevuld is met adrenaline (ook wel epinefrine genoemd). Adrenaline is een hormoon dat bloedvaten vernauwt en de luchtwegen verwijdt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is EpiPen?


De EpiPen Auto-Injector is een injectiespuit die gevuld is met adrenaline (ook wel epinefrine genoemd). Adrenaline is een hormoon dat bloedvaten vernauwt en de luchtwegen verwijdt. Klachten als gevolg van een hevige allergische reactie worden op deze manier (tijdelijk) opgeheven.

Waarvoor wordt EpiPen gebruikt?


De EpiPen Auto-Injector is een noodmiddel dat wordt gebruikt in geval van een acute en zeer ernstige allergische reactie. Deze kan bijvoorbeeld worden uitgelokt door het eten van een bepaald voedingsmiddel, een insectenbeet (wespensteek) of een medicijn. Bij een ernstige allergie kan het lichaam zo sterk op deze prikkels reageren dat er een zogenaamde anafylactische shock optreedt. Symptomen hiervan zijn kortademigheid, benauwdheid, hevige huiduitslag, maagdarmklachten, zwelling van tong, moeite met slikken, hartklachten en flauwvallen. Door direct adrenaline toe te dienen met de EpiPen Auto-Injector worden deze klachten (tijdelijk) bestreden.

Hoe gebruikt u EpiPen?


De EpiPen Auto-Injector is bedoeld voor eenmalig gebruik. De voorgevulde spuit kan door uzelf of iemand anders direct toegediend worden. Toediening werkt als volgt:


  • verwijder de veiligheidsdop (grijs)
  • plaats de zwarte dop van de EpiPen Auto-Injector loodrecht op de zijkant van het bovenbeen
  • druk de pen nu stevig aan. Hierdoor schiet de naald in het been
  • houd de EpiPen Auto-Injector 10 seconden tegen het been aangedrukt
  • verwijder de EpiPen Auto-Injector en wrijf 10 seconden over de geïnjecteerde plek.Eventueel kan de injectie door de kleding heen worden gegeven. Na gebruik kunt u de injectiespuit (met veiligheidsdop erop) weggooien.
Raadpleeg de bijsluiter voor volledige informatie over het gebruik van de EpiPen Auto-Injector.

Let op: De EpiPen Auto-Injector moet bij een ernstige allergische reactie zo snel mogelijk worden toegediend. Als u lijdt aan een hevige allergie, moet u de EpiPen Auto-Injector dus altijd bij u hebben. De adrenaline in de EpiPen werkt slechts tijdelijk; zodra het is uitgewerkt kunnen de klachten terugkeren. Daarom moet er na toediening van dit middel altijd een arts worden geraadpleegd om de allergische reactie verder te behandelen.

Dosering


De EpiPen Auto-Injector bevat 0,3 mg adrenaline (epinefrine) en is geschikt voor eenmalig gebruik bij volwassenen of kinderen met een lichaamsgewicht vanaf 30 kilo.

Bijwerkingen


Bij gebruik van de EpiPen Auto-Injector kunnen bijwerkingen optreden. Zelden komen hartklachten voor (hartkloppingen, pijn op de borst). Andere bijwerkingen zijn onder andere trillende handen, hoofdpijn en duizeligheid.
In de bijsluiter leest u alles over eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


U kunt de EpiPen Auto-Injector zonder bezwaar gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - EpiPen

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven