Estring Vaginale Ring

Estring Vaginale Ring

Estring is een flexibele vaginale ring die het oestrogeenhormoon estradiol bevat. De ring wordt gebruikt als lokale hormone replacement therapy (HRT, oftewel hormoontherapie) bij vrouwen die last hebben van vaginale klachten als gevolg van de overgang. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is een Estring Vaginale Ring?


Estring is een flexibele vaginale ring die het oestrogeenhormoon estradiol bevat. De ring wordt gebruikt als lokale hormone replacement therapy (HRT, oftewel hormoontherapie) bij vrouwen die last hebben van vaginale klachten als gevolg van de overgang. De Estring Vaginale Ring is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Tijdens de overgang produceert het lichaam steeds minder oestrogeenhormonen. Hierdoor wordt bij sommige vrouwen het slijmvlies van de vagina steeds dunner (vaginale atrofie). Dit kan leiden tot vaginale klachten, zoals:


 • Vaginale droogheid;
 • Jeuk en irritatie in de vagina;
 • Pijn bij het vrijen;
 • Terugkerende schimmelinfecties.De Estring Vaginale Ring geeft steeds een kleine hoeveelheid estradiol af aan het weefsel in de vagina. Hierdoor wordt de hormonale balans hersteld en verminderen of verdwijnen de klachten.

Hoe gebruikt u de Estring Vaginale Ring?


Breng de Estring Vaginale Ring in de vagina aan zoals beschreven in de bijsluiter. De ring geeft gedurende 90 dagen iedere dag een kleine hoeveelheid hormonen af. Verwijder de Estring Vaginale Ring na 90 dagen en breng direct een nieuwe vaginale ring in, tenzij een arts anders adviseert. In principe kunt u gewoon vrijen terwijl u de Estring draagt. Zorgt de ring toch voor ongemakken tijdens de geslachtsgemeenschap, dan kunt u de ring tijdelijk verwijderen.

Dosering


De gebruikelijke dosering van de Estring Vaginale Ring is als volgt:


 • Volwassen vrouwen: 1 ring inbrengen en deze na 90 dagen verwisselen.Gebruik Estring niet langer dan twee jaar achtereen zonder overleg met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Hoewel Estring lokaal en slechts een kleine hoeveelheid van de werkzame stof afgeeft, kunt u bij het gebruik van de vaginale ring bijwerkingen ervaren. Het gaat daarbij om klachten als:


 • Irritatie in de vagina;
 • Drukkend gevoel in de vagina, op de blaas of op het rectum;
 • Blaasontsteking.Hormone replacement therapy wordt ook in verband gebracht met een verhoogde kans op het ontstaan van ernstige bijwerkingen, zoals trombose of borstkanker. Lees de waarschuwingen in de bijsluiter voordat u dit product gebruikt.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Estring is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik de vaginale ring niet als u:


 • Overgevoelig bent voor estradiol of voor een van de bestanddelen van de ring;
 • Lijdt aan of geleden heeft aan borstkanker of een andere vorm van kanker die gevoelig is voor oestrogenen;
 • Lijdt aan woekering van het baarmoederslijmvlies of vaginale bloedingen met een onbekende oorzaak;
 • Lijdt of geleden heeft aan angina pectoris, trombose of een hartaanval;
 • Een lever- of bloedafwijking heeft.Lijdt u aan een andere aandoening of gebruikt u medicijnen, overleg dan eerst met een arts of u Estring kunt gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Voor vrouwen die nog vruchtbaar zijn, geldt het volgende advies: gebruik de Estring Vaginale Ring niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. De vaginale ring is geen voorbehoedsmiddel. Gebruik zo nodig aanvullende anticonceptie.

Estring heeft geen invloed op uw rijvaardigheid. Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Estring Vaginale Ring

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven