Evorel Sequi

Evorel Sequi

Evorel Sequi pleisters vullen het hormoontekort aan bij vrouwen die in de overgang zijn (hormoonvervangende therapie). De pleisters bevatten estradiol en norethisteron: vormen van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Evorel Sequi?


Evorel Sequi pleisters vullen het hormoontekort aan bij vrouwen die in de overgang zijn (hormoonvervangende therapie). De pleisters bevatten estradiol en norethisteron: vormen van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Deze hormonen worden in de loop der jaren steeds minder door het lichaam aangemaakt. Dit kan vooral rond de menopauze (overgang) vervelende klachten veroorzaken. De werkzame stoffen in Evorel Sequi worden via de huid in de bloedbaan opgenomen en brengen zo het hormoonniveau weer op peil. Overgangsklachten zullen hierdoor verminderen of verdwijnen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Evorel Sequi verlicht symptomen die horen bij de overgang, waaronder:


 • Opvliegers
 • Nachtelijke zweetaanvallen
 • Onregelmatige en/of hevige menstruaties
 • Slaapstoornissen
 • Droge slijmvliezen (ogen, vagina)
 • StemmingswisselingenEvorel Sequi wordt soms ook voorgeschreven om botontkalking (osteoporose) na de overgang te voorkomen.

Evorel Sequi kan ook worden gebruikt als transgender therapie. Bij transseksuelen komt de gender identiteit niet overeen met het biologische geslacht. Door toediening van geslachtshormonen vindt er een verandering plaats in de hormoonhuishouding en dit heeft invloed op de secundaire geslachtskenmerken.

Hoe gebruikt u Evorel Sequi?


Een doosje Evorel Sequi bevat twee soorten pleisters: Evorel (estradiol) en Evorel Conti (norethisteron). Tijdens de eerste helft van uw cyclus gebruikt u de Evorel pleisters, daarna stapt u over op Evorel Conti.
Evorel Sequi is met name geschikt voor vrouwen in de overgang die nog menstrueren. Voor vrouwen die niet meer menstrueren, of bij wie de baarmoeder is verwijderd, zijn er andere soorten Evorel pleisters beschikbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Een arts kan u hierover adviseren.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • 1 pleister per keer, na 3 tot 4 dagen te vervangen door een nieuwe pleister
 • Gebruik Evorel pleisters tijdens de eerste twee weken van de cyclus
 • Gebruik Evorel Conti tijdens de derde en vierde week van de cyclus.Plak de pleister altijd op een schone, droge huid volgens de aanwijzingen in de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Evorel Sequi kan leiden tot bijwerkingen. Bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


 • Huidirritatie op de plek waar de pleister is aangebracht
 • Maagdarmklachten
 • Gespannen borsten
 • HoofdpijnRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Evorel Sequi wordt over het algemeen niet voorgeschreven aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Voor uitzonderingen geldt dat dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Evorel Sequi heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Evorel Sequi

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven