Exelon

Exelon

Exelon is anti-dementiemiddel. De werkzame stof rivastigmine is een zogenaamde cholinesteraseremmer: een medicijn dat het aantal boodschapperstoffen in de hersenen verhoogt, waardoor de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen beter verloopt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Exelon?


Exelon is anti-dementiemiddel. De werkzame stof rivastigmine is een zogenaamde cholinesteraseremmer: een medicijn dat het aantal boodschapperstoffen in de hersenen verhoogt, waardoor de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen beter verloopt. Exelon helpt op die manier de symptomen van dementie te verminderen. U kunt Exelon online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Exelon voor bij milde tot matige vormen van dementie die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door de ziekte van Alzheimer. Deze aandoening gaat gepaard met ernstige vergeetachtigheid, het verlies van tijdsbesef, oriëntatie en abstract denkvermogen. Exelon heeft een goede invloed op het geheugen, waardoor de patiënt beter kan functioneren.

Hoe gebruikt u Exelon?


Bij de samenwerkende apotheken is Exelon online verkrijgbaar als capsules en als pleister. Slik de capsules zonder te kauwen door met behulp van wat water. Neem Exelon in tijdens of vlak na de maaltijd.
Gebruikt u Exelon pleisters, plak deze dan op de schone, droge huid van de bovenarm, borst of rug. Breng dagelijks op een vast tijdstip een nieuwe pleister aan en plak deze steeds op een andere plek om huidirritatie te voorkomen. De pleister blijft in principe gewoon zitten tijdens douchen, zwemmen of baden.

Dosering


Exelon capsules en pleisters zijn verkrijgbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Exelon als volgt:


 • Exelon Capsules: een- tot tweemaal daags 1 of 2 capsules in de voorgeschreven sterkte innemen tijdens de maaltijd.
 • Exelon Pleisters: eenmaal daags 1 nieuwe pleister in de voorgeschreven sterkte opplakken en de oude pleister verwijderen.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Exelon kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


 • Duizeligheid;
 • Gebrek aan eetlust;
 • Maagdarmproblemen;
 • Angst;
 • Zweten;
 • Hoofdpijn;
 • Huidirritatie op de plek waar de pleister is aangebracht.Heeft u veel last van deze of andere klachten, overleg dan met een arts. In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Exelon is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor rivastigmine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Last heeft (gehad) van epilepsie, een onregelmatige hartslag, een maagzweer, astma, nier- of leverproblemen.
 • Een laag gewicht heeft.Overleg met een arts of u Exelon kunt gebruiken als u andere gezondheidsklachten heeft of als u geopereerd moet worden. Exelon heeft een wisselwerking met een aantal andere medicijnen. Zorg er daarom voor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Exelon niet, of uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven.

Exelon kan duizeligheid of slaperigheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol heeft geen invloed op de werking van dit medicijn.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Exelon

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven