Famvir (Famciclovir)

Famvir (Famciclovir)

Famvir is een antiviraal geneesmiddel. De werkzame stof famciclovir bestrijdt bepaalde types van het herpesvirus, waaronder herpes zoster en herpes simplex. Famvir is een receptplichtig geneesmiddel. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Famvir (famciclovir)?


Famvir is een antiviraal geneesmiddel. De werkzame stof famciclovir bestrijdt bepaalde types van het herpesvirus, waaronder herpes zoster en herpes simplex. Famvir is een receptplichtig geneesmiddel.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Famvir voor ter behandeling van aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster- of herpes simplexvirus, waaronder:


 • Herpes genitalis, een seksueel overdraagbare aandoening (soa) gekenmerkt door zweertjes, jeuk en een brandend gevoel aan of rond de geslachtsdelen.
 • Gordelroos, een aanval van jeuk en pijn op een bepaald deel van de huid, vaak aan een zijde van de romp. In een later stadium kan de huid rood worden en ontstaan er blaasjes.Famvir zorgt ervoor dat het virus zich niet meer kan vermenigvuldigen, waardoor de uitbraak wordt gestopt. Famvir kan ook preventief gebruikt worden om een aanval van het virus te voorkomen, bij voorbeeld bij mensen met een verzwakte weerstand of als er sprake is van een zeer vaak terugkerende infectie.

Hoe gebruikt u Famvir (famciclovir)?


Neem Famvir in zodra u de eerste symptomen van de besmetting opmerkt. Neem de tabletten in met wat vloeistof. Dit mag voor, tijdens of na het eten. Het is belangrijk om de voorgeschreven kuur helemaal af te maken. Stopt u eerder met het innemen van de medicijnen, dan kunnen de klachten terugkomen.

Dosering


Tenzij een arts anders bepaalt, zijn de gebruikelijke richtlijnen voor het doseren van Famvir als volgt:

Ter behandeling van de eerste uitbraak van herpes genitalis:


 • Volwassenen: gedurende vijf dagen driemaal daags 1 tablet à 250 mg.Ter behandeling van een volgende uitbraak van herpes genitalis:

 • Volwassenen: gedurende vijf dagen tweemaal daags 1 tablet à 125 mg.Ter voorkoming van een uitbraak van herpes genitalis:

 • Volwassenen: tweemaal daags 1 tablet à 250 mg gedurende de voorgeschreven periode.Te behandeling van gordelroos:

 • Volwassenen: gedurende 7 dagen driemaal daags 1 tablet à 500 mg.Heeft u een verminderd afweersysteem, dan geldt een afwijkend doseringsadvies. Famvir is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Famvir kunt u soms bijwerkingen ervaren, waaronder:


 • Hoofdpijn;
 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid en overgeven;
 • Slaperigheid of duizeligheid;
 • Huiduitslag.Neem contact op met een arts als u veel last krijgt van deze of andere bijwerkingen. Een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen kunt u vinden in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Famvir is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor famciclovir of een van de gebruikte hulpstoffen.Overleg met een arts over het gebruik van Famvir als u lijdt aan nier- of leverproblemen, of als uw afweer verzwakt is.

Famvir kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. In de bijsluiter kunt u lezen om welke geneesmiddelen het gaat. Vermeld bij uw arts consult welke medicatie u gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Famvir niet tijdens de zwangerschap of als u borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Heeft u last van bijwerkingen als duizeligheid of slaperigheid, neem dan geen deel aan het verkeer.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Famvir (Famciclovir)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven