Femodeen

Femodeen

Femodeen is een anticonceptiepil. De hormonen in Femodeen (ethinylestradiol en gestodeen) remmen de eisprong en maken de baarmoeder ongeschikt voor een zwangerschap. U kunt Femodeen online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Femodeen?


Femodeen is een anticonceptiepil. De hormonen in Femodeen (ethinylestradiol en gestodeen) remmen de eisprong en maken de baarmoeder ongeschikt voor een zwangerschap. U kunt Femodeen online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Dit gaat door middel van een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Femodeen wordt gebruikt om een zwangerschap te voorkomen. Bij correct gebruik is dit een veilig en betrouwbaar anticonceptiemiddel. Artsen schrijven Femodeen soms ook voor bij menstruatieklachten. Het gebruik van de pil geeft namelijk een lichte onttrekkingsbloeding in plaats van een (hevige) ongesteldheid.

Hoe gebruikt u Femodeen?


Bij de samenwerkende apotheken is Femodeen online beschikbaar in twee varianten: Femodeen en Femodeen ED. U gebruikt Femodeen als volgt:


 • Femodeen: een strip bevat 21 pillen. Slik iedere dag 1 pil totdat de strip leeg is. Hierna neemt u gedurende zeven dagen geen pil in (stopweek). Tijdens deze week komt er een onttrekkingsbloeding op gang. Begin na de stopweek met een nieuwe strip.
 • Femodeen ED: een strip bevat 28 pillen, waarvan er 7 een andere kleur hebben. Deze zeven tabletten bevatten geen werkzame stoffen. Begin elke cyclus met de 21 werkzame pillen. Slik iedere dag 1 pil totdat ze op zijn. Slik hierna elke dag een onwerkzame pil. Tijdens deze week komt de onttrekkingsbloeding op gang. Zodra de strip leeg is, begint u direct aan een nieuwe strip. Het voordeel van Femodeen ED is dat u iedere dag een pil slikt, dus ook tijdens de stopweek. Veel vrouwen vinden dit prettiger, omdat de kans op het vergeten van een pil daardoor kleiner is.De pil is alleen betrouwbaar bij zorgvuldig gebruik. Heeft u last van braken, waterige diarree of bent u een pil vergeten, dan bent u misschien minder goed beschermd tegen een ongewenste zwangerschap. In de bijsluiter staat vermeld wat u in deze situaties moet doen.

Dosering


De dosering van Femodeen is als volgt:


 • Eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek (bij Femodeen ED slikt u in de stopweek een onwerkzame pil).Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Femodeen kan soms bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


 • Gespannen borsten;
 • Doorbraakbloedingen;
 • Maagdarmproblemen;
 • Hoofdpijn.Deze bijwerkingen kunnen vooral in het begin optreden. Verdwijnen de klachten niet vanzelf, of heeft u last van hevige bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Femodeen is onder andere niet geschikt voor u als u:


 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, gestodeen of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Trombose, een bloedstollingsstoornis, herseninfarct of hartinfarct heeft (gehad);
 • Lijdt of geleden heeft aan een leveraandoening of bepaalde vormen van kanker;
 • Vaginale bloedingen met onbekende oorzaak heeft.Lijdt u aan een andere aandoening, is er sprake van risicofactoren (zie bijsluiter) of gebruikt u medicijnen, overleg dan met een arts of u Femodeen mag gebruiken. Meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Femodeen mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap en wordt afgeraden bij het geven van borstvoeding.

Er zijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Femodeen

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven