Fenoxymethylpenicilline

Fenoxymethylpenicilline

Fenoxymethylpenicilline is een antibioticum uit de groep penicilline. Het is een zogenaamd smalspectrum antibioticum, wat betekent dat dit middel slechts een beperkt aantal soorten bacteriën doodt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Fenoxymethylpenicilline?


Fenoxymethylpenicilline is een antibioticum uit de groep penicilline. Het is een zogenaamd smalspectrum antibioticum, wat betekent dat dit middel slechts een beperkt aantal soorten bacteriën doodt. U kunt Fenoxymethylpenicilline online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het benodigde recept wordt verzorgd via het online arts consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Fenoxymethylpenicilline werkt vooral goed tegen streptokokken, een bepaalde bacteriesoort die onder andere roodvonk en keelontsteking veroorzaakt. De besmettelijke ziekte roodvonk komt vaak voor bij kinderen en is te herkennen aan symptomen als koorts, een ontstoken keel, huiduitslag en een bobbelige, rode tong. Artsen schrijven dit geneesmiddel ook voor bij huidinfecties, bijvoorbeeld bij ontstoken eczeem, wondroos of doorligplekken die geïnfecteerd zijn. Fenoxymethylpenicilline doodt de bacteriën die de infectie veroorzaken. De klachten nemen binnen een paar dagen af.

Hoe gebruikt u Fenoxymethylpenicilline?


Bij de samenwerkende apotheken is Fenoxymethylpenicilline verkrijgbaar in tabletten en (suikervrije) drank. Neem het geneesmiddel in op een lege maag, bij voorkeur een of twee uur voor de maaltijd. In de bijsluiter leest u hoe u het medicijn moet innemen. Neem het medicijn verspreid over de dag in, bijvoorbeeld om de zes uur. Het is belangrijk dat u de kuur helemaal afmaakt, ook als u zich al eerder beter voelt. Stopt u te vroeg met de antibioticakuur, dan kan de infectie terugkeren.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Fenoxymethylpenicilline online beschikbaar in diverse varianten en sterktes. Een arts bepaalt welke dosering het beste past bij uw klachten en hoe lang u de medicijnen moet blijven gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: iedere 6 uur 250 mg - 500 mg.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: iedere zes uur 250 mg.
  • Kinderen van 1 tot 6 jaar: iedere zes uur 125 mg.Voor kinderen jonger dan 6 jaar geldt een ander doseringsadvies. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u antibiotica gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook voor Fenoxymethylpenicilline, hoewel de meeste mensen dit medicijn probleemloos verdragen. De bijwerkingen waar u eventueel last van kunt krijgen, zijn onder andere:


  • Maagdarmproblemen, zoals misselijkheid, buikpijn, overgeven en/of diarree;
  • Overgevoeligheidsreacties van de huid, zoals netelroos en plaatselijke vochtophopingen.Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met een arts of apotheker. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Fenoxymethylpenicilline is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor fenoxymethylpenicilline of een van de hulpstoffen in het medicijn (zie bijsluiter voor een overzicht);
  • Overgevoelig bent voor andere soorten penicilline.Gebruikt u verder nog medicijnen, overleg dan met een arts of u Fenoxymethylpenicilline met deze geneesmiddelen mag combineren. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Fenoxymethylpenicilline uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel beïnvloedt uw rijvaardigheid niet.

Fenoxymethylpenicilline heeft geen wisselwerking met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fenoxymethylpenicilline

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven