Finasteride

Finasteride

Finasteride vermindert de werking van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Dit hormoon zorgt bij mannen onder andere voor het groter worden van de prostaat, een klier die onder de blaas ligt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Finasteride?


Finasteride vermindert de werking van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Dit hormoon zorgt bij mannen onder andere voor het groter worden van de prostaat, een klier die onder de blaas ligt. Wordt de prostaat te groot, dan kan deze tegen de urinebuis gaan drukken, waardoor er plasproblemen ontstaan. Finasteride kan ervoor zorgen dat de prostaat krimpt, zodat deze klachten verdwijnen of verminderen.

Waar wordt dit geneesmiddel voor gebruikt?


Artsen schrijven Finasteride voor bij plasklachten als gevolg van een goedaardige vergroting van de prostaat. Deze aandoening wordt ook wel BPH (benigne prostaat hyperplasie) genoemd. De plasklachten die bij BPH voorkomen, zijn onder andere:


 • Vaak (ook ’s nachts) moeten plassen;
 • Incontinentie of moeite met het ophouden van de plas;
 • Kleine beetjes plassen en veel nadruppelen;
 • Een onderbroken of zwakke urinestraal;Plasklachten als gevolg van een vergrote prostaat komen vaak voor op oudere leeftijd. Finasteride laat de prostaat slinken, waardoor de plasbuis meer ruimte krijgt en de urine beter kan doorstromen.

Hoe gebruikt u Finasteride?


Neem de tablet Finasteride op een vast tijdstip in met wat vloeistof. De tabletten zijn verpakt in een kalenderstrip, zodat u minder snel een tablet vergeet. Het kan enige tijd (2 tot 6 maanden) duren voordat u merkt dat het medicijn effect heeft. Blijf desondanks Finasteride gewoon iedere dag innemen. Neem contact op met een arts als uw plasklachten na een paar maanden nog niet zijn verminderd. Bent u vergeten om Finasteride in te nemen, dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis in om de vergeten tablet te compenseren.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • Volwassen mannen: eenmaal daags 1 tablet à 5 mg.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Finasteride kunt u soms last krijgen van bijwerkingen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de volgende klachten:


 • Verminderde zin in seks, erectieproblemen of andere seksuele stoornissen;
 • Pijnlijk gevoel in de testikels;
 • Opgezwollen of pijnlijke borsten.Overleg met een arts als u veel last heeft van deze of andere bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u Finasteride niet gebruiken?


Finasteride is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


 • Overgevoelig bent voor finasteride of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Een vrouw bent;
 • Een kind probeert te verwekken bij uw partner: Finasteride komt ook in sperma terecht.Dit medicijn kan ernstige afwijkingen bij een ongeboren kind veroorzaken. Vrouwen die zwanger zijn of die proberen zwanger te raken mogen daarom niet via onbeschermde geslachtsgemeenschap in aanraking komen met dit geneesmiddel.
Finasteride kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. Een arts weet om welke medicijnen het gaat; vermeld daarom altijd welke medicatie u nog meer gebruikt. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Finasteride is in principe niet bedoeld voor vrouwen. Zwanger vrouwen mogen niet in aanraking komen met dit medicijn.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen betreffende rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Finasteride

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven