Flixotide

Flixotide

Flixotide beschermt de luchtwegen tegen overprikkeling. De werkzame stof fluticason valt onder de medicijngroep corticosteroïden, oftewel bijnierschorshormonen. Dit medicijn vermindert overgevoeligheidsreacties van de luchtwegen en werkt ontstekingsremmend. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Flixotide?


Flixotide beschermt de luchtwegen tegen overprikkeling. De werkzame stof fluticason valt onder de medicijngroep corticosteroïden, oftewel bijnierschorshormonen. Dit medicijn vermindert overgevoeligheidsreacties van de luchtwegen en werkt ontstekingsremmend. Flixotide wordt geïnhaleerd met een door de apotheek bijgeleverde inhalator (Evohaler) of Diskus. Flixotide is een receptplichtig medicijn.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Flixotide zorgt ervoor dat de luchtwegen minder gevoelig reageren op bepaalde prikkels, zoals rook, de vacht van huisdieren, koude lucht of lichamelijke inspanning. Dit helpt een benauwdheidsaanval te voorkomen. Artsen schrijven deze luchtwegbeschermer voor bij astma, COPD (chronisch obstructieve longziekten) en andere luchtwegaandoeningen. Flixotide wekt alleen preventief en helpt niet bij een acute benauwdheidsaanval. Hiervoor heeft u een luchtwegverwijdend inhalatiemedicijn nodig.

Hoe gebruikt u Flixotide?


Flixotide wordt, door de met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, geleverd als inhalatiespray of als inhalatiepoeder. De spray wordt gebruikt met de bijgeleverde Evohaler. Deze inhalator verstuift een dosis Flixotide terwijl u inademt. Het inhalatiepoeder gebruikt u in combinatie met een Diskus: een apparaatje dat een dosis poeder vrijgeeft, wat u daarna inademt. Houd na het inhaleren een paar seconden uw adem in om te voorkomen dat u de werkzame stof direct weer uitblaast. In de bijsluiter leest u hoe u de Evohaler of Diskus precies moet gebruiken. Spoel na het gebruik van Flixotide uw mond. Dit voorkomt het ontstaan van bijwerkingen in de mondholte. Gebruikt u ook een luchtwegverwijder, inhaleer dat medicijn dan eerst en neem daarna een puf Flixotide. De luchtwegverwijder opent de luchtwegen, waardoor Flixotide beter in de longen komt.

Dosering


Flixotide is bij de apotheek verkrijgbaar in diverse sterktes: 50 mcg, 100 mcg, 125 mcg, 250 mcg en 500 mcg. Een arts weet welke variant u het beste kunt gebruiken. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Flixotide als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: tweemaal daags de voorgeschreven dosering inhaleren.Flixotide 250 mcg en 500 mcg is niet geschikt voor kinderen. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Bijwerkingen


Dit geneesmiddel kan soms bijwerkingen veroorzaken, zoals:


  • Schimmelinfectie in de mond- of keelholte;
  • Pijnlijke tong of zere keel;
  • Heesheid;
  • Vieze smaak in de mond.Spoel na gebruik de mond of poets uw tanden om eventuele restjes van het medicijn te verwijderen. Dit voorkomt het ontstaan van de bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Flixotide is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor fluticason of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan tuberculose;
  • Een virale infectie heeft.Heeft u andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of Flixotide geschikt voor u is. Flixotide heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bepaalde antischimmelmiddelen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Flixotide alleen op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen beperkingen betreffende rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Flixotide

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven