Fluitussin

Fluitussin

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Fluitussin is een antihoestmiddel. De tabletten bevatten de werkzame stof noscapine, een geneesmiddel dat hoestprikkels onderdrukt. U kunt dit geneesmiddel alleen gebruiken voor de behandeling van droge hoestklachten (kriebelhoest). Meer info

Laagste prijs
€ 5,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *
Bijsluiter(s)

Wat is Fluitussin?


Fluitussin is een antihoestmiddel. De tabletten bevatten de werkzame stof noscapine, een geneesmiddel dat hoestprikkels onderdrukt. U kunt dit geneesmiddel alleen gebruiken voor de behandeling van droge hoestklachten (kriebelhoest). Fluitussin is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Kriebelhoest ontstaat als de longen, hogere luchtwegen of de keel geïrriteerd zijn. Er komt bij deze hoest geen slijm vrij. Fluitussin vermindert de hoestprikkel, waardoor u minder hoeft te hoesten, uw nachtrust verbetert en de luchtwegen tot rust komen. Fluitussin stopt de kriebelhoest binnen een uur. Dit effect houdt ongeveer vier uur lang aan.

Hoe gebruikt u Fluitussin?


Slik de tablet Fluitussin in zijn geheel door met voldoende vloeistof. Het maakt niet uit of u dit medicijn op een volle of lege maag inneemt. Raadpleeg de arts als Fluitussin onvoldoende resultaat geeft als de kriebelhoest na twee weken nog niet verminderd is.

Dosering


De gebruikelijke richtlijnen voor de dosering van Fluitussin zijn als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: drie- tot viermaal daags 1 à 2 tabletten.
  • Kinderen van 6 tot 15 jaar: drie- tot viermaal daags 1 tablet.Zorg ervoor dat er tussen de tijdstippen van inname minstens vier uur zit. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen dit geneesmiddel alleen gebruiken op advies van de arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Fluitussin kan soms wat bijwerkingen geven, al krijgt niet iedereen hier last van. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van duizeligheid, sufheid of overgevoeligheid. Ook misselijkheid komt een enkele keer voor. Het kan in dat geval helpen om het medicijn met wat voedsel in te nemen. In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen van Fluitussin.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Fluitussin niet als u overgevoelig bent voor noscapine of voor een van de gebruikte hulpstoffen. Een overzicht van de samenstelling kunt u vinden in de bijsluiter. De werkzame stof noscapine heeft een wisselwerking met bepaalde bloedverdunnende medicijnen. Overleg met de arts of u Fluitussin kunt innemen als u bloedverdunners gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Fluitussin uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent. Het gebruik van dit geneesmiddel wordt afgeraden aan vrouwen die borstvoeding geven.

Fluitussin kan soms lichte duizeligheid of sufheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van deze klachten.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fluitussin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven