Fucithalmic

Fucithalmic

Fucithalmic is een antibioticum voor het oog. De ooggel bevat fusidinezuur, een stof die bepaalde bacteriën doodt. Hierdoor kan een oogontsteking genezen en verdwijnen de bijbehorende klachten. U kunt Fucithalmic online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Fucithalmic?


Fucithalmic is een antibioticum voor het oog. De ooggel bevat fusidinezuur, een stof die bepaalde bacteriën doodt. Hierdoor kan een oogontsteking genezen en verdwijnen de bijbehorende klachten.
U kunt Fucithalmic online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Antibiotica voor het oog worden gebruikt bij een oogontsteking. De symptomen die hierbij kunnen optreden zijn bijvoorbeeld:


  • Rood oog;
  • Irritatie of jeuk in het oog;
  • Pusvorming in het oog, waardoor de oogleden soms zijn vastgeplakt.Bij een oogontsteking is meestal het bindvlies aangedaan. Dit is het slijmvlies dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bekleedt. Fucithalmic zorgt ervoor dat de bacteriën in het oog worden gedood waardoor de klachten verminderen.

Hoe gebruikt u Fucithalmic?


Fucithalmic is een ooggel. U kunt de gel aanbrengen in het oog door het onderste ooglid naar onderen te trekken en een druppel gel aan te brengen in het gootje dat op die manier is ontstaan. Zorg ervoor dat het tubetje niet in aanraking komt met het oog. Was voor en na het gebruik van dit medicijn uw handen. Fucithalmic is na het aanbreken 1 maand houdbaar. Dit medicijn is ook verkrijgbaar in unit dosis-verpakkingen voor eenmalig gebruik.

Blijf Fucithalmic gebruiken tot en met twee dagen nadat de klachten zijn verdwenen. Stopt u te vroeg met het gebruik van het medicijn, dan kan de ontsteking terugkomen. Worden de klachten na een aantal dagen niet minder? Neem dan contact op met een arts.

Draag tijdens de behandeling met Fucithalmic geen contactlenzen: de ooggel bevat bestanddelen die de lenzen kunnen beschadigen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Fucithalmic online beschikbaar. De gebruikelijke dosering is als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: twee- tot viermaal daags 1 druppel in het aangedane oog.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Fucithalmic ooggel wordt doorgaans probleemloos verdragen. Een enkele keer treden er bijwerkingen op, zoals:


  • Tijdelijke vertroebeling van het zicht na het inbrengen van de gel;
  • Irritatie in of rond het oog na het inbrengen van de gel.Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard. Blijft u last houden van bijwerkingen of zijn de klachten hevig, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Fucithalmic is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor fusidinezuur of een van de gebruikte hulpstoffen.Dit geneesmiddel is alleen geschikt voor de behandeling van een bacteriële oogontsteking. Gebruik Fucithalmic niet bij oogklachten die het gevolg zijn van een schimmel- of virusinfectie. Gebruikt u verder nog medicijnen, vermeld dat dan bij uw bestelling. Een arts weet of u deze geneesmiddelen kunt combineren met Fucithalmic.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


U kunt Fucithalmic in overleg met een arts gebruiken tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Direct na het inbrengen van de ooggel kunt u een paar minuten last hebben van troebel zicht. Houd hier rekening mee en ga pas de weg op als u weer scherp kunt zien.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fucithalmic

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven