Fultium-D3

Fultium-D3

Fultium-D3 is een vitaminepreparaat. De druppels en capsules bevatten vitamine D3 (colecalciferol), een stof die belangrijk is voor onder andere de opname van calcium en fosfaat uit voeding. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Fultium-D3?


Fultium-D3 is een vitaminepreparaat. De druppels en capsules bevatten vitamine D3 (colecalciferol), een stof die belangrijk is voor onder andere de opname van calcium en fosfaat uit voeding. U kunt Fultium-D3 online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Vitamine D3 zit in bepaalde voedingsmiddelen, zoals vette vis en margarine. Daarnaast wordt vitamine D ook aangemaakt in de huid, onder invloed van zonlicht. Sommige mensen krijgen niet genoeg vitamine D binnen. Ze eten bijvoorbeeld te weinig vitamine D-rijke voeding of komen weinig buiten. Ook zwangere vrouwen, kinderen tot vier jaar en ouderen hebben meer kans op het ontstaan van een vitamine D-tekort. Een gebrek aan vitamine D kan bepaalde klachten veroorzaken, waaronder spierkrampen, spierpijn, pijn in de botten of botontkalking (osteoporose). Fultium-D3 vult het vitamine D-gehalte aan en voorkomt deze klachten.

Hoe gebruikt u Fultium-D3?


Fultium-D3 is verkrijgbaar in capsules en in druppelvorm. Slik de capsules zonder te kauwen door met voldoende water. De druppels mogen eventueel gemengd worden met een lepeltje water, vla of andere vloeistof. U kunt Fultium-D3 op elk moment van de dag innemen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Fultium-D3 online beschikbaar in druppels en capsules. Een arts weet hoe vaak en hoe lang u dit middel moet innemen en in welke dosering. De algemene richtlijnen voor dosering zijn (afhankelijk van de ernst van het vitaminegebrek en uw leeftijd) als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 tot 4 capsules OF 6 tot 60 druppels per dag.
  • Kinderen van 2 tot 11 jaar: 6 tot 30 druppels per dag.
  • Kinderen van 0 tot 2 jaar: 6 tot 15 druppels per dag.Een arts kan besluiten om na een aantal weken de dosering aan te passen tot een onderhoudsdosering. De capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Hoewel Fultium-D3 meestal zonder problemen wordt gebruikt, kunnen er heel soms bijwerkingen optreden. Het gaat dan om klachten als:


  • Teveel calcium in het bloed. U merkt dit aan symptomen als verminderde eetlust, maagpijn, verstopping, veel dorst of spierzwakte;
  • Teveel calcium in de urine;
  • Huiduitslag door overgevoeligheid (zelden).Raadpleeg een arts als u last krijgt van bijwerkingen, ook als het gaat om bijwerkingen die niet in de bijsluiter staan vermeld.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Fultium D-3 is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit vitaminepreparaat niet als u:


  • Overgevoelig bent voor vitamine D of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Een te hoog vitamine D-gehalte in uw bloed heeft;
  • Teveel calcium in uw bloed of urine heeft;
  • Lijdt aan nierstenen of een ernstige nieraandoening.Heeft u andere gezondheidsproblemen? Overleg met een arts of Fultium-D3 wat voor u geschikt is. Vermeld bij uw bestelling welke andere medicijnen u gebruikt. Sommige geneesmiddelen (bijvoorbeeld laxeermiddelen of bepaalde hartmedicijnen) hebben een wisselwerking met Fultium-D3.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Fultium-D3 uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fultium-D3

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven