Fusidinezuur

Fusidinezuur

Fusidinezuur is een antibioticum. Fusidinezuur oogdruppels doden bacteriën in het oog die een oogontsteking veroorzaken. Hierdoor verminderen de oogklachten die het gevolg zijn van de infectie. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Fusidinezuur?


Fusidinezuur is een antibioticum. Fusidinezuur oogdruppels doden bacteriën in het oog die een oogontsteking veroorzaken. Hierdoor verminderen de oogklachten die het gevolg zijn van de infectie. U kunt Fusidinezuur oogdruppels online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Een bacteriële oogontsteking treft meestal het bindvlies, het slijmvlies dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bekleedt. Symptomen die horen bij een bacteriële ooginfectie zijn onder andere:


 • Rood, geïrriteerd oog;
 • Pijnlijk oog;
 • Tranend oog;
 • Pusvorming in het oog waardoor de oogleden soms aan elkaar plakken.Fusidinezuur doodt het organisme dat de oogontsteking veroorzaakt. Hierdoor verminderen de klachten snel. Fusidinezuur oogdruppels kunnen ook gebruikt worden bij bacteriële infecties van het hoornvlies, de oogleden of de traankanalen.

Hoe gebruikt u Fusidinezuur oogdruppels?


Was uw handen voordat u de Fusidinezuur oogdruppels gaat inbrengen. Zorg ervoor dat het flesje niet in direct contact komt met het oog. Gebruik de oogdruppels als volgt:


 • Buig het hoofd achterover;
 • Trek het onderste ooglid iets naar beneden zodat er een soort gootje ontstaat;
 • Breng een druppel aan in het gootje;
 • Sluit het oog en druk met uw wijsvinger het traanbuisje in de hoek van het oog twee minuten lang zachtjes dicht. Op die manier kan het medicijn goed in het oog trekken.Was na het aanbrengen direct uw handen. Heeft u contactlenzen, draag deze dan niet gedurende de behandeling. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van Fusidinezuur oogdruppels.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Fusidinezuur oogdruppels online beschikbaar. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • Volwassenen en kinderen: tweemaal daags 1 druppel aanbrengen in het aangedane oog.Zodra de klachten verdwenen zijn, moet u het medicijn nog twee dagen blijven gebruiken. Dit verkleint de kans dat de infectie terugkomt. Merkt u binnen vijf dagen geen verbetering? Raadpleeg dan een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Fusidinezuur oogdruppels kunnen bijwerkingen geven. Het gaat daarbij om klachten als:


 • Irritatie (roodheid, jeuk of prikkend gevoel) in het behandelde oog;
 • Tijdelijk troebel zicht na het toedienen van de oogdruppel.Heeft u last van hevige bijwerkingen of bijwerkingen die niet in de bijsluiter worden genoemd, overleg dan met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Fusidinezuur oogdruppels zijn niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik de oogdruppels niet als u:


 • Overgevoelig bent voor fusidinezuur of een van de gebruikte hulpstoffen.Heeft u gezondheidsklachten of gebruikt u verder nog medicijnen in het oog, vermeld dit dan bij uw bestelling. Een arts weet of u Fusidinezuur oogdruppels mag gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Fusidinezuur oogdruppels alleen in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Na het aanbrengen van de oogdruppels kunt u tijdelijk last hebben van wazig zicht. Neem geen deel aan het verkeer zolang u niet scherp kunt zien.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fusidinezuur

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven