Geheugenverlies - Concentratie

Geheugenverlies - Concentratie

Geheugenverlies kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals ouderdom, hersenletsel en dementie. Het komt voor als een tijdelijk of blijvend verlies van het geheugen, gedeeltelijk of totaal. Bij hersenletsel ontstaat er vaak verlies van het geheugen kort voor het letsel. Bij dementie neemt het aantal hersencellen af, waardoor er steeds meer geheugenverlies optreedt.

Alzheimer is veruit de meest voorkomende oorzaak van dementie. Alzheimer is een ongeneeslijke hersenziekte, waaraan in Nederland meer dan 250.000 mensen lijden. De symptomen zijn vergeetachtigheid, veranderende persoonlijkheid en verlies van spraak. Alzheimer is niet te genezen, wel zijn er medicijnen die deze ziekte vertragen:

- Aricept: behandeling van de symptomen van lichte en matig ernstige Alzheimer
- Ebixa: verbetering van het geheugen bij lichte en matig ernstige Alzheimer
- Exelon: behandeling van de symptomen van lichte en matig ernstige Alzheimer
- Reminyl: behandeling van de symptomen van lichte en matig ernstige Alzheimer

Ook mensen die niet aan dementie lijden, kunnen (tijdelijk) last hebben van concentratie- en geheugenverlies. Bepaalde voedingssupplementen kunnen dan helpen. Omega 3 is goed voor hart en bloedvaten en verbetert het geheugen. Ginkgo Biloba verwijdt de bloedvaten, hierdoor wordt de bloedtoevoer verhoogd. Daarbij heeft Ginkgo Biloba een kalmerende werking en het verbetert geheugen en overige cognitieve vaardigheden.

U kunt veilig en discreet bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen medicijnen en drogisterijproducten bestellen in geval van geheugenverlies en slechte concentratie.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie