Glucophage

Glucophage

Glucophage verlaagt het glucosegehalte in het bloed. Hierdoor verminderen de symptomen die horen bij een hoge bloedsuiker en kan schade aan het lichaam als gevolg van een hoge bloedsuiker voorkomen worden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Glucophage?


Glucophage verlaagt het glucosegehalte in het bloed. Hierdoor verminderen de symptomen die horen bij een hoge bloedsuiker en kan schade aan het lichaam als gevolg van een hoge bloedsuiker voorkomen worden. Glucophage wordt vaak voorgeschreven bij diabetes type 2. Wilt u Glucophage online bestellen, dan kunt u hiervoor terecht bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Diabetes type 2, ook wel suikerziekte genoemd, is een aandoening waarbij de spieren en de lever minder gevoelig zijn voor de werking van insuline. Hierdoor moet de alvleesklier meer insuline aanmaken, wat niet altijd lukt. Het gevolg is dat suiker uit de voeding niet goed wordt verwerkt. Het bloedsuikergehalte stijgt hierdoor, wat klachten veroorzaakt als dorst, een droge mond, vaak moeten plassen en vermoeidheid. Op langere termijn is een hoge bloedsuiker schadelijk voor de bloedvaten en de organen, en dan kunnen er ernstige complicaties ontstaan. Glucophage verlaagt de hoeveelheid glucose (suiker) in het bloed, waardoor de symptomen verminderen en de kans op complicaties wordt beperkt.

Hoe gebruikt u Glucophage?


Bij de samenwerkende apotheken kunt u Glucophage online kopen in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte geschikt voor u is. Neem de tablet Glucophage tijdens of net na het eten in. Dit verkleint de kans op maagdarmklachten. Kauw de tablet niet fijn, maar slik deze in zijn geheel door met wat water.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke startdosering van Glucophage als volgt:


  • Volwassenen: twee- tot driemaal daags 1 tablet à 500 mg of 850 mg. De maximale dagdosering bedraagt 3 x 1000 mg.
  • Kinderen van 12 tot 18 jaar: eenmaal daags 1 tablet à 500 mg of 850 mg. De maximale dagdosering bedraagt 2000 mg, verdeeld over 2 tot 3 doses.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u behandeld wordt met Glucophage kunt u last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, diarree, overgeven, buikpijn, verminderde eetlust);
  • Smaakstoornissen.Neem contact op met een arts als u veel last heeft van deze of andere bijwerkingen. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Glucophage is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor metformine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een nier-, hart- of leveraandoening of een ernstige infectie;
  • Uitgedroogd bent;
  • Lijdt aan ongecontroleerde diabetes en/of ketoacidose;
  • Veel alcohol gebruikt.Overleg met een arts over het gebruik van Glucophage als u andere gezondheidsproblemen heeft. Raadpleeg ook eerst een arts als u verder nog medicijnen gebruikt: Glucophage kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en aanvullende waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Glucophage alleen in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit medicijn verlaagt de bloedsuiker en kan daardoor soms oogklachten (wazig zicht) veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Drink geen alcohol als u behandeld wordt met dit medicijn: alcohol kan in combinatie met Glucophage ernstige bijwerkingen veroorzaken (melkzuuracidose).

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Glucophage

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven