Gordelroos

Gordelroos

Gordelroos is een huiduitslag, de uitslag verschijnt meestal rond de buik en taille. Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokken virus. Nadat u in de kinderjaren de waterpokken heeft gehad, blijft het virus (varicella zoster virus) altijd in uw lichaam aanwezig. Zodra uw weerstand daalt, kan het virus opnieuw de kop opsteken en zich langs zenuwuiteinden verspreiden. Gordelroos treedt meestal pas na het 50e levensjaar op.

De symptomen van de ziekte worden als zeer vervelend ervaren. Op de plekken van de uitslag kunt u last hebben van jeuk en een ( hevige ) brandende of stekende pijn. Verder komen klachten als koorts, een malaisegevoel en een pijnlijke zwelling van de lymfeklieren voor. Daarbij krijgt u rode vlekken met blaasjes en hier kan vocht uit lopen. Het vocht in die blaasjes is zeer besmettelijk.

Behandeling gordelroos
Gordelroos is vervelend en pijnlijk, gelukkig zijn er medicijnen tegen gordelroos. Gordelroos geneest doorgaans binnen 2 tot 4 weken. Omdat de pijn van gordelroos vrij heftig is, is het verstandig om deze te bestrijden. Vaak wordt er eerst begonnen met het slikken van paracetamol, maar bij de meeste mensen met gordelroos helpt dit niet.

Antivirale middelen helpen wel bij het bestrijden van de klachten. De medicijnen die worden voorgeschreven bij de behandeling van gordelroos zijn onder andere aciclovir, famciclovir en Zelitrex (valaciclovir). Bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken bestelt u deze medicijnen veilig, snel en discreet online.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie