Haarverlies

Haarverlies

Haarverlies is wanneer er meer hoofdharen uitvallen dan er nieuwe haren groeien. Het lichaam van de mens is van nature bedekt met haar, dat zich vernieuwt door uitval van oudere haren en de groei van nieuwe haren op die plaats. Normaliter vallen er dagelijks gemiddeld 50 tot 100 haren uit. In medische zin is haarverlies niet ernstig, maar het cosmetisch aspect van hoofdhaar maakt dat veel mensen haarverlies moeilijk vinden.

Haarverlies van het mannelijke type is genetisch bepaald en wordt veroorzaakt onder invloed van het hormoon DHT (dihydrotestosteron). De haaruitval kan al rond de leeftijd van 15 jaar inzetten. Bij sommigen verdwijnt het haar alleen op bepaalde plekken, anderen worden compleet kaal. Ongeveer 25% van de mannen krijgt rond het 30e levensjaar te maken met haarverlies, vanaf de 60 jaar is dit 66%. Haarverlies van het vrouwelijke type komt veel in de menopauze voor en concentreert zich vooral op de kruin. Ook deze vorm van haaruitval is vaak erfelijk bepaald. Het overkomt ongeveer de helft van de vrouwen in bepaalde mate.

Andere oorzaken van haarverlies zijn Alopecia areata (een immuunziekte waarbij het lichaam de eigen haren afstoot) medicijngebruik, ernstige stress, kanker behandeling en ijzertekort.

Naast een aantal zelfzorgmiddelen zoals Minoxidil, Priorin en Hairgro, biedt Dokteronline.com de mogelijkheid geneesmiddelen tegen haarverlies bij apotheken te bestellen die met Dokteronline.com samenwerken: Propecia en Aindeem.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie