Herpes genitalis

Herpes genitalis

Herpes genitalis is een soa die wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex-2 virus. Eenmaal besmet, blijft dit virus in het lichaam aanwezig. Het virus kan dan door onbeschermde seks overgedragen worden. Door een herpes genitalis infectie bent u extra vatbaar voor andere soa`s. Laat uzelf en uw partner(s) daarom op soa`s testen.

Bij een besmetting met herpes genitalis ontstaan er blaasjes op de huid en slijmvliezen van de penis, vagina en anus. Soms treedt er kort na de besmetting koorts en spierpijn op. De blaasjes zijn vaak erg pijnlijk. Na enige tijd gaan de blaasjes open, waarna ze genezen. Het virus zit vooral in deze blaasjes, deze zijn dus het meest besmettelijk. Het virus kan ook overgedragen worden met de handen, door eerst de blaasjes aan te raken en daarna geslachtsdelen.

Wanneer u besmet bent, treden er daarna vooral klachten op wanneer uw weerstand verminderd is. Herpes genitalis is niet te genezen. Wel zijn er nu geneesmiddelen die de ernst en de duur van de klachten kunnen verminderen. Deze kunt u hieronder vinden.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie