Hoge Bloeddruk

Hoge Bloeddruk

Wanneer uw bloeddruk te hoog is betekent dit dat de druk in uw bloedvaten hoog is, hierdoor kunnen de vaatwanden beschadigd raken. Ondanks dat een (te) hoge bloeddruk (hypertensie) geen ziekte is, vergroot het wel aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten.

Een hoge bloeddruk wordt vaak onverwacht vastgesteld. Risicofactoren zijn o.a. overgewicht, te weinig bewegen, minder goed werkende nieren, ongezonde voeding en te veel alcoholconsumptie. Gezond eten en veel bewegen is erg belangrijk om de bloeddruk te verlagen.

Er zijn diverse medicijnen die u kunnen helpen de hoge bloeddruk te verlagen. De meest voorkomende medicijnen zijn ACE-remmers, diuretica (plaspillen) en bètablokkers. Tevens wordt er bij het verlagen van de hoge bloeddruk ook gebruik gemaakt van calciumblokkers en angiotensine II-blokkers zoals Amlodipine en Losartan.

Het komt regelmatig voor dat de bloeddruk in een dokterspraktijk hoger is dan thuis. Veel mensen maken zich onbewust druk bij een (huis)arts, waardoor de bloeddruk stijgt. Met een eigen bloeddrukmeter kunt u zelf een correct beeld krijgen van de bloeddruk in ruststand. Bij met Dokteronline.com samenwerkende drogisterijen kunt u bloeddrukmeters online bestellen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie

Informatie dossiers