Hoog cholesterol

Hoog cholesterol

Hoog cholesterol is een risicofactor voor de gezondheid. Het vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Andere risicofactoren zijn bijvoorbeeld roken en overgewicht. De oorzaken van een hoog cholesterol zijn o.a. eten van verzadigde vetten, overgewicht, erfelijke aanleg en diabetes.

Cholesterol wordt in het lichaam gebruikt als bouwstof voor cellen en hormonen. Het is een vetachtige stof, die in een eiwitomhulsel via het bloed getransporteerd wordt. Onderweg kan dit zich in de celwanden van de slagaders nestelen, waardoor deze vernauwen en dichtslibben (slagaderverkalking). Hierdoor verhoogt een hoog cholesterolgehalte het risico op hart- en vaatziekten.

Het cholesterolgehalte is te verlagen door een aanpassing van leefgewoonten en met medicijnen. De medicijnen Crestor, Lipitor en Zocor verlagen de hoeveelheid cholesterol in het bloed. Verder vindt u hieronder een aantal receptvrije drogisterij producten die bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en/of drogisterijen besteld kunnen worden.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie