Huid-nagel schimmels

Huid-nagel schimmels

Op de huid en nagels komen relatief vaak schimmelinfecties voor. Dit veroorzaakt bekende aandoeningen zoals kalknagel en zwemmerseczeem (nagelschimmel en voetschimmel). Deze aandoeningen worden veroorzaakt door besmetting met een schimmelspoor, dat de huid binnendringt en uitgroeit tot een schimmel.

Een schimmelinfectie aan de nagel begint meestal aan de nagelranden, die verkleuren. Hierna wordt de nagel dik en brokkelig. Ook kan de nagel (deels) loslaten. Schimmelinfectie van de huid treedt voornamelijk op onder de voeten en tussen de tenen. Tegen deze schimmelinfecties zijn verschillende medicijnen en drogisterijproducten verkrijgbaar bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen.

De geneesmiddelen Itraconazol, Terbinafine en Trisporal bestrijden de schimmelcellen door hun celwand te beschadigen. Voor deze middelen heeft u een recept nodig. Dokteronline.com faciliteert het online contact met artsen. U kunt de producten vervolgens met een recept bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken bestellen. De drogisterijproducten kunt u zonder recept bestellen bij met Dokteronline.com samenwerkende drogisterijen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie