Hytrin

Hytrin

Hytrin vermindert de vernauwing in de urinebuis waardoor de urine beter kan doorstromen. Klachten, als het vaak moeten plassen, verminderen. Het geneesmiddel zorgt er namelijk voor dat de spierwand van de prostaat en blaashals minder gespannen zijn. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Hytrin?


Hytrin vermindert de vernauwing in de urinebuis waardoor de urine beter kan doorstromen. Klachten, als het vaak moeten plassen, verminderen. Het geneesmiddel zorgt er namelijk voor dat de spierwand van de prostaat en blaashals minder gespannen zijn. Hytrin kan ingedeeld worden in de groep van de zogenoemde alpha-blokkers. De werkzame stof in dit geneesmiddel is Terazosine.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Hytrin is uitsluitend bedoeld voor mannen. Artsen schrijven het voor bij een vergrote prostaat (bengine prostaat hyperplasie). Het wordt tevens voorgeschreven aan mannen die op korte termijn worden geopereerd aan hun prostaat. Bovendien kan het gebruikt worden bij hoge bloeddruk. Hytrin zorgt voor verwijding van de vaten, waardoor het bloed beter doorstroomt. Dit zorgt voor bloeddrukverlaging.

Hoe gebruikt u Hytrin?


Hytrin neemt u in voordat u gaat slapen. Mocht u dit vergeten zijn dan kunt u het geneesmiddel alsnog de volgende ochtend innemen. Neemt u echter nooit een dubbele dosis in om zo de vergeten dosis in te halen. Heeft u teveel van het middel ingenomen, dan kan dit leiden tot een te lage bloeddruk. Neem in dit geval contact op met een arts.

Dosering


De dosering verschilt per persoon en wordt door een arts bepaald aan de hand van de ernst van uw aandoening. De aanvangsdosering bedraagt 1 tablet van 1 mg. Na 3 drie dagen wordt het verhoogd naar 1 tablet a 2 mg. Vervolgens blijft de dosis gedurende 11 dagen gelijk. Daarna zal opnieuw door een arts gekeken worden naar de juiste dosering. Vaak bedragen deze doseringen 5 tot 10 mg per dag. Behandeling met de startverpakking start opnieuw wanneer Hytrin tijdelijk niet gebruikt is.

Bijwerkingen


Hytrin kan een aantal bijwerkingen geven. Bijwerkingen hoeven niet door iedere gebruiker ervaren te worden. Mogelijke bijwerkingen zijn:


  • Duizeligheid.
  • Hoofdpijn.
  • Slaperigheid, vermoeidheidKijk in de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Hytrin mag in geen geval gebruikt worden bij overgevoeligheid voor Hytrin of andere alpha-blokkers, of een van de andere bestanddelen van tablet. De bijsluiter geeft u het volledige overzicht. Ook mag Hytrin niet gebruikt worden wanneer men last heeft van een leverfunctiestoornis of bepaalde hartaandoeningen.

Rijvaardigheid / alcohol


Tijdens de behandeling met Hytrin kunt u een duizelig gevoel ervaren. In geval van duizeligheid is het niet verstandig om een voertuig te besturen of gevaarlijke apparaten te bedienen.

Alcohol kan de bijwerking duizeligheid versterken. Het is verstandig om geen alcohol tijdens de behandeling met Hytrin te gebruiken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Hytrin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven