Ibuprofen

Ibuprofen

Ibuprofen is een pijnstiller die behoort tot de groep van niet-steroïde ontstekingsremmers. Het is een NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). Deze geneesmiddelen werken als een ontstekingsremmer, verlichten de pijn en zijn koortsverlagend. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Ibuprofen en waarvoor wordt het gebruikt


Ibuprofen is een pijnstiller die behoort tot de groep van niet-steroïde ontstekingsremmers.
Het is een NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). Deze geneesmiddelen werken als een ontstekingsremmer, verlichten de pijn en zijn koortsverlagend. Dit gebeurt door het verminderen van de productie van prostaglandine, een hormoonachtige stof die van belang is bij het ontstaan van pijn.

Ibuprofen wordt gebruikt bij lichte tot matige pijn die samengaat met een ontsteking zoals artrose (dunner wordend gewrichtskraakbeen waardoor de botten uiteindelijk over elkaar heen gaan schuren met ernstige pijnklachten tot gevolg), reuma (auto-immuunziekte, chronische aandoening met heel veel pijn door ontstekingsreacties), hoofdpijn, kiespijn, operatiepijn, spierpijn en gewrichtspijn.
De werkzame stof in Ibuprofen is ibuprofen.

Hoe gebruikt u Ibuprofen en in welke dosering


U gebruikt Ibuprofen volgens het voorschrift van de arts. Voor de juiste dosis kijkt u op de verpakking van het medicijn. Sommige gewrichtsaandoeningen hebben een aangepaste dosering die tijdelijk hoger kan zijn dan de aanbevolen dagdosis van 1200 mg tot 2400 mg.
Als u last heeft van ochtendstijfheid kunt u meteen na het wakker worden, nog voordat u uit bed komt, alvast uw eerste dosis innemen met tenminste een half glas water. Kauw de tabletten niet, maar slik ze in zijn geheel door. Neem dan wel de rest van de dagdosis in tijdens een maaltijd in verband met maag- en darmklachten.

De werking van Ibuprofen treedt in binnen 1 uur na inname en duurt 4 tot 8 uur afhankelijk van de dosering.
Verhoog nooit op eigen initiatief de dosis van dit geneesmiddel, maar overleg altijd met een arts. Ook plotseling stoppen is niet verstandig, uw klachten kunnen terugkomen of verergeren.

Bijwerkingen Ibuprofen


Zoals alle medicijnen kan Ibuprofen ook bijwerkingen geven, maar dat wil niet zeggen dat u ze ook krijgt.
De belangrijkste bijwerkingen zijn:


  • maagklachten
  • darmstoornissenGeef altijd aan de arts door welke medicijnen u nog meer gebruikt en vergeet daarbij ook niet de middelen die vrij verkrijgbaar zijn zonder recept.

Aanvullende informatie over Ibuprofen


Ibuprofen is verkrijgbaar in de variant 600 mg. Bewaar Ibuprofen onder de 25ºC in de originele verpakking op een koele droge plaats en liever niet in de badkamer. Gebruik het geneesmiddel niet meer na de expiratiedatum op de verpakking.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ibuprofen

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven