Imigran

Imigran

Imigran is een antimigrainemiddel. De werkzame stof sumatriptan behoort tot de geneesmiddelengroep triptanen. Dit medicijn zorgt ervoor dat de bloedvaten in de hersenen vernauwd worden. Hierdoor verminderen of verdwijnen hoofdpijn en andere klachten die horen bij migraine. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Imigran?


Imigran is een antimigrainemiddel. De werkzame stof sumatriptan behoort tot de geneesmiddelengroep triptanen. Dit medicijn zorgt ervoor dat de bloedvaten in de hersenen vernauwd worden. Hierdoor verminderen of verdwijnen hoofdpijn en andere klachten die horen bij migraine. Imigran is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Imigran voor bij migraine, een aandoening die gepaard gaat met hevige hoofdpijn (meestal aan een kant van het hoofd), misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Soms wordt een migraineaanval aangekondigd door een zogenaamde ‘aura’: het zien van lichtflitsen, sterretjes, een golvend beeld of andere storingen. Een migraineaanval kan enkele uren tot dagen aanhouden.

Hoe gebruikt u Imigran?


Imigran is verkrijgbaar als neusspray en als tablet. De neusspray is verpakt in een wegwerpflacon die bedoeld is voor eenmalig gebruik. In de bijsluiter vindt u stapsgewijze instructies voor het gebruik van de neusspray. De tabletten moeten zonder te kauwen worden ingenomen met wat water. Gebruik Imigran zodra u een migraineaanval voelt opkomen. Het middel werkt na ongeveer een half uur. Dit medicijn kan alleen bestaande migraineaanvallen verminderen, het werkt dus niet preventief.

Dosering


Imigran is verkrijgbaar bij de apotheek in verschillende sterktes (neusspray 10 mg en 20 mg, tabletten 50 mg en 100 mg). Een arts bepaalt welke variant het beste past bij uw klachten. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Imigran als volgt:

Imigran tabletten:


 • Volwassenen tussen de 18 en 65 jaar: 1 tablet à 50 mg of 100 mg per keer. Zo nodig herhalen. Gebruik niet meer dan 300 mg Imigran per etmaal.Imigran neusspray:

 • Volwassenen tussen de 18 en 65 jaar: 1 buisje neusspray à 10 mg of 20 mg per keer in 1 neusgat. Zo nodig herhalen. Gebruik niet meer dan 2 buisjes Imigran neusspray per etmaal.
 • Kinderen vanaf 12 jaar: 1 buisje Imigran neusspray à 10 mg in 1 neusgat.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Imigran kunnen er bijwerkingen optreden. De klachten die u eventueel kunt ervaren zijn onder andere:


 • Duizeligheid;
 • Slaperigheid, vermoeidheid;
 • Tintelingen of gevoelloosheid;
 • Pijn, spierpijn;
 • Drukkend gevoel op borst, keel of ander deel van het lichaam. Raadpleeg de arts als pijn op de borst blijft aanhouden.In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Imigran is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit migrainemedicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor sumatriptan;
 • Allergisch bent voor sulfonamiden (antibiotica);
 • Lijdt of geleden heeft aan hartproblemen, hersenbloeding of een vaatziekte;
 • Lijdt aan leverproblemen;
 • Een hoge bloeddruk heeft;
 • Bepaalde antidepressiva of andere migrainemedicijnen gebruikt.Overleg met een arts of u Imigran veilig kunt gebruiken als u andere gezondheidsproblemen heeft, ouder bent dan 40 jaar, rookt of medicijnen gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Imigran liever niet, of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan bijwerkingen als duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan een nieuwe migraineaanval uitlokken. Mijd sterke drank als u net een migraineaanval heeft gehad.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Imigran

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven