Inderm

Inderm

Inderm is een applicatievloeistof die bedoeld is voor gebruik op de huid. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof erytromycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën doodt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Inderm is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van "Acne"

Wat is Inderm?


Inderm is een applicatievloeistof die bedoeld is voor gebruik op de huid. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof erytromycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën doodt.

Waar wordt het voor gebruikt?


Inderm wordt voorgeschreven door een arts bij ernstige vormen van acne: puisten, mee-eters en onderhuidse ontstekingen die op alle leeftijden kunnen voorkomen op de huid van het gezicht, de borst, rug en/of schouders. Acne ontstaat als overactieve talgklieren verstopt raken en geïnfecteerd worden met de acnebacterie. Inderm remt de groei van deze bacterie en zorgt ervoor dat de huid rustiger wordt. Binnen een paar weken is de acne sterk verminderd of zelfs verdwenen.

Hoe gebruikt u Inderm?


De Inderm applicatievloeistof moet dagelijks op een schone huid worden aangebracht. Doe dit met behulp van een wattenschijfje of een tissue. Zorg ervoor dat de vloeistof niet in uw ogen, neus of mond komt, of in een open wondje. Gebeurt dit toch, spoel dan goed met water. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Inderm effect heeft. Gebruik dit middel minstens zes weken, maar raadpleeg de arts als u na vier weken nog geen verbetering opmerkt. Mogelijk is Inderm dan niet het juiste geneesmiddel voor u en heeft voortzetting van de behandeling geen zin.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Tweemaal daags de applicatievloeistof dun op de gereinigde huid aanbrengenLees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter en wijk niet af van de dosering die de arts heeft voorgeschreven.

Bijwerkingen


Het gebruik van Inderm kan leiden tot bijwerkingen, hoewel de meeste mensen hier geen last van krijgen. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Huidirritatie (branderig gevoel, roodheid, schilfering van de huid, jeuk) op de plek waar het product is aangebracht. Dit verdwijnt doorgaans na korte tijd. Als u veel last heeft van deze bijwerkingen kunt u het aantal toepassingen per dag (tijdelijk) verminderen.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Inderm kan zonder bezwaar worden gebruikt tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Breng een arts wel altijd op de hoogte als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Inderm heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Inderm

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven