Intieme verzorging

Intieme verzorging

De huid van de geslachtsdelen is kwetsbaar. Toch is het belangrijk om ook deze intieme plek van het lichaam goed schoon te houden. Wassen met zeep is uit den boze: de zuurgraad en cosmetische ingrediënten van reguliere zeep, badschuim of douchegel zijn te agressief voor deze lichaamsdelen, waardoor huidirritatie zoals jeuk en uitslag, of zelfs een schimmelinfectie kunnen ontstaan. Spoelen met alleen lauw water is wel veilig, maar niet altijd afdoende: de warme omgeving van de vagina en penis zijn namelijk ideale broei- en verzamelplaatsen voor bacteriën en vuil.

In plooien van de schaamlippen, achter de voorhuid van de penis en rond de eikel verzamelen zich huidsmeer en -schilfers, restjes urine, zweet en ander vocht. Melkzuurbacteriën zorgen er vervolgens voor dat er een nare geur ontstaat. Deze witte, vettige substantie wordt smegma genoemd en is met water alleen moeilijk te verwijderen. Gelukkig zijn er verzorgende producten verkrijgbaar waarmee de penis en vagina wel op een veilige manier gereinigd kunnen worden. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare huid van de geslachtsdelen: ze hebben een neutrale zuurgraad, bevatten geen irriterende stoffen en zijn dermatologisch getest.

De verschillende intieme verzorgingslijnen bieden een was-emulsie voor dagelijks gebruik onder de douche. Daarnaast zijn er ook intiem-tissues op de markt, waarmee de geslachtsdelen tussendoor kunnen worden opgefrist. Deze tissues zijn gemakkelijk in de tas mee te nemen en dus ideaal voor onderweg, een avondje uit of een onverwachte overnachting. Intieme verzorging zorgt voor een fris en zeker gevoel, voorkomt onprettige geurtjes en houdt de huid soepel en schoon.

De met Dokteronline.com samenwerkende drogisterijen hebben diverse intieme verzorgingsproducten in het assortiment. Zo zijn de artikelen van Chilly speciaal bedoeld voor de vrouw. Deze verzorgingslijn (wasgel en intiemdoekjes) is verkrijgbaar in drie verschillende varianten die inspelen op de wisselende behoeften van de vagina. Voor mannen is er Rinz24, een verzorgingslijn met een intimate wash voor dagelijks gebruik en intimate wipes die discreet per stuk verpakt zijn. De met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen hebben de producten normaliter op voorraad. U heeft deze intieme verzorgingsproducten al binnen 1 tot 3 werkdagen in huis.

Toon meer