Isotrexin

Isotrexin

Isotrexin is een middel tegen acne. De gel bevat twee werkzame stoffen: Isotretinoïne. Dit medicijn stimuleert de groei van de huidcellen, waardoor de huidlaag zich sneller vernieuwt en verstopte poriën weer opengaan. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Helaas is Isotrexin tijdelijk niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina meer informatie over alle behandelingen tegen acne.

Wat is Isotrexin?


Isotrexin is een middel tegen acne. De gel bevat twee werkzame stoffen:


  • Isotretinoïne. Dit medicijn stimuleert de groei van de huidcellen, waardoor de huidlaag zich sneller vernieuwt en verstopte poriën weer opengaan.
  • Erythromycine, een antibioticum. Dit geneesmiddel remt de groei van bacteriën en geneest onderhuidse ontstekingen.Isotrexin is bedoeld voor gebruik op de huid en is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Isotrexin voor bij matige tot ernstige vormen van acne. Isotrexin zorgt ervoor dat de huid minder talg produceert en schakelt tegelijkertijd de acne-bacterie uit. Puisten en onderhuidse ontstekingen kunnen op die manier genezen, terwijl de vorming van nieuwe onzuiverheden wordt voorkomen. Dankzij Isotrexin wordt de huid weer gaaf en rustig.

Hoe gebruikt u Isotrexin?


Breng een kleine hoeveelheid gel aan op een schone, droge huid. Zorg ervoor dat de gel niet in de ogen of in andere slijmvliezen komt. Gebruik Isotrexin niet op een beschadigde of verbrande huid. Was na het aanbrengen zorgvuldig uw handen. Wacht tot de gel goed is opgedroogd voordat u make-up of andere cosmetische producten op de huid aanbrengt. Het kan enige weken duren voordat u het resultaat van Isotrexin merkt. Blijf in de tussentijd het product gewoon gebruiken.

Let op: dit medicijn maakt de huid extra gevoelig voor uv-straling. Vermijd direct zonlicht en staak het gebruik van de zonnebank. Gaat u naar buiten, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge factor om de huid te beschermen tegen verbranding.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de aanbevolen dosering van Isotrexin als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: een- tot tweemaal daags de aangedane plekken dun insmeren met gel.Raadpleeg een arts als u na acht weken nog geen verbetering opmerkt. Isotrexin mag niet gebruikt worden door kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u Isotrexin gebruikt, kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


  • Huidirritatie (branderig gevoel, jeuk, roodheid) of schilfering van de huid op de plek waar de gel is aangebracht.Heeft u veel last van deze bijwerkingen, dan kunt u de gel tijdelijk iets minder vaak aanbrengen (bijvoorbeeld om de dag) totdat de klachten verminderen. Krijgt u last van andere bijwerkingen, overleg dan met een arts. Meer informatie over de bijwerkingen van Isotrexin vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Isotrexin is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor isotretinoïne, erythromycine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.Overleg met een arts over het gebruik van Isotrexin als u lijdt of geleden heeft aan een huidaandoening zoals huidkanker, rosacea of eczeem. Vertel het een arts ook als u medicijnen gebruikt. Sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Isotrexin.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Isotrexin kan afwijkingen bij een foetus veroorzaken. Gebruik dit geneesmiddel daarom niet als u zwanger bent of zwanger wilt worden. Ook bij het geven van borstvoeding wordt het gebruik van Isotrexin afgeraden.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Isotrexin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven