Janumet

Janumet

Janumet verlaagt het glucosegehalte (suikerspiegel) van het bloed. Dit geneesmiddel bestaat uit twee componenten: sitagliptine, een medicijn dat de aanmaak van insuline in de alvleesklier bevordert, en metformine, een stof die ervoor zorgt dat de lever en spieren de glucose beter opnemen uit het bloed. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Janumet?


Janumet verlaagt het glucosegehalte (suikerspiegel) van het bloed. Dit geneesmiddel bestaat uit twee componenten: sitagliptine, een medicijn dat de aanmaak van insuline in de alvleesklier bevordert, en metformine, een stof die ervoor zorgt dat de lever en spieren de glucose beter opnemen uit het bloed. Janumet stabiliseert op deze manier het glucosegehalte van het bloed bij diabetespatiënten. U kunt Janumet online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Janumet wordt voorgeschreven aan patiënten met diabetes mellitus type 2. Bij deze vorm van suikerziekte wordt er te weinig insuline aangemaakt en reageert het lichaam onvoldoende op insuline. Insuline is belangrijk bij de suikerstofwisseling. Bij diabetespatiënten die te weinig van dit hormoon aanmaken, wordt de glucosewaarde in het bloed te hoog. Hierdoor ontstaan klachten als dorst, vermoeidheid, veel plassen en slecht genezende wonden. Als diabetes niet wordt behandeld, kunnen op den duur ernstige complicaties optreden. Janumet verbetert de aanmaak van insuline en voorkomt op die manier dat het glucosegehalte van het bloed te hoog wordt.

Hoe gebruikt u Janumet?


Janumet tabletten moeten in hun geheel worden doorgeslikt met wat water. U kunt dit tijdens de maaltijd doen om maagdarmklachten te voorkomen. Bent u Janumet vergeten in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Janumet in om de gemiste dosis te compenseren.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Janumet online beschikbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse sterktes. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen vanaf 18 jaar: tweemaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet gebruiken. Wijk niet af van de aanbevolen dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Janumet kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Een te laag glucosegehalte van het bloed (hypo). Dit veroorzaakt klachten als trillen, hoofdpijn, zweten en honger;
  • Maagdarmklachten of verminderde eetlust;
  • Wazig zien, duizeligheid.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Janumet is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor sitagliptine, metformine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Onlangs een hartaanval heeft gehad;
  • Lijdt aan diabetische ketoacidose;
  • Lijdt aan nier- of leverproblemen;
  • Soms, regelmatig of dagelijks veel alcohol gebruikt.Overleg met een arts over het gebruik van Janumet als u last heeft van andere gezondheidsproblemen. Janumet heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen. Zorg ervoor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik. In de bijsluiter vindt u meer informatie over deze onderwerpen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Janumet niet als u zwanger bent, wilt worden of als u borstvoeding geeft. Overleg in dat geval met een arts over het gebruik van een ander glucoseverlagend medicijn.

Janumet kan soms duizeligheid of een hypo veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft. Check altijd uw bloedsuikergehalte voordat u van huis gaat.

Alcohol kan in combinatie met dit medicijn een melkzuurvergiftiging (lactaatacidose) veroorzaken. Dit is een ernstige bijwerking die kan leiden tot buikpijn, overgeven, diarree en bewustzijnsverlies. Staak het gebruik van alcohol om dit te voorkomen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Janumet

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven