Keflex (cephalexin)

Keflex (cephalexin)

Keflex is een antibioticum uit de groep cefalosporinen. De werkzame stof cefalexine doodt diverse soorten bacteriën die een infectie in het lichaam veroorzaken. Keflex is online verkrijgbaar via een van de samenwerkende apotheken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Keflex (Cephalexin)?


Keflex is een antibioticum uit de groep cefalosporinen. De werkzame stof cefalexine doodt diverse soorten bacteriën die een infectie in het lichaam veroorzaken. Keflex is online verkrijgbaar via een van de samenwerkende apotheken. Dit geneesmiddel is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven een antibioticakuur met Keflex voor bij de verschillende infecties, waaronder:


  • Longontsteking, keelontsteking, ontstoken amandelen, acute bronchitis, middenoorontsteking;
  • Blaasontsteking of andere urineweginfecties;
  • Infecties van de huid of weke delen.Keflex wordt via het maagdarmstelsel opgenomen in het bloed en bereikt op die manier de meeste weefsels en organen. De werkzame stof komt ook in de urine terecht. Keflex zorgt ervoor dat de ziekmakende bacteriën afsterven, waardoor de infectie kan genezen en ontstekingsreacties als pijn en koorts snel afnemen.

Hoe gebruikt u Keflex (Cephalexin)?


Neem Keflex in op een lege maag (een uur voor of twee uur na de maaltijd). Slik de capsules door zonder te kauwen met behulp van een glas water. Maak de voorgeschreven kuur zonder onderbrekingen helemaal af. Doet u dit niet, dan worden misschien niet alle bacteriën gedood en kan de infectie terugkomen. Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet blijven innemen. De duur van de kuur hangt af van de ernst van uw klachten.

Dosering


U kunt via een van de samenwerkende apotheken Keflex online bestellen. Dit medicijn is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in capsules van 250 mg en 500 mg. Een arts bepaalt welke sterkte het beste past bij uw klachten. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering van Keflex als volgt:


  • Volwassenen: gedurende de voorgeschreven periode viermaal daags (iedere 6 uur) 1 capsule à 250 of 500 mg.Voor kinderen onder de 18 jaar geldt een afwijkend doseringsadvies. Houdt u aan de aanbevolen dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Keflex kunnen er eventueel bijwerkingen optreden, zoals:


  • Diarree (dit kan ook nog optreden na afloop van de behandeling);
  • Andere maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid of overgeven;
  • Huiduitslag door overgevoeligheid.De bijwerkingen zijn doorgaans mild van aard en verdwijnen vanzelf. Blijft u last houden van de klachten, of zijn de bijwerkingen hevig, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Keflex is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze antibioticakuur niet als u:


  • Overgevoelig bent voor cefalexine of een van de gebruikte hulpstoffen.Lijdt u aan bepaalde gezondheidsproblemen, zoals een nierfunctiestoornis, dan is dit geneesmiddel misschien minder geschikt voor u. Overleg met een arts of en hoe u Keflex kunt gebruiken. Keflex kan de werking van andere medicijnen beïnvloeden (en omgekeerd). Vermeld daarom bij uw arts consult welke medicatie en voedingssupplementen u gebruikt. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Keflex uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen beperkingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Keflex (cephalexin)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven