Dokteronline.com Klachtencheck

Heeft u lichamelijke klachten, maar twijfelt u of er een huisarts aan te pas moet komen? Met de Klachtencheck van Dokteronline.com kunt u zelf uw symptomen checken. Zo weet u binnen enkele minuten of u met uw klachten naar de huisarts moet, of dat u het eerst nog even aan kunt kijken. De voordelen van de Klachtencheck:

  • Uw klachten worden duidelijk uitgelegd: wat kan het zijn.
  • De Klachtencheck laat zien waar u op moet letten: wat kunt u zelf doen.
  • Gecontroleerd door artsen: betrouwbaar en veilig.
  • Snel, gratis en vrijblijvend advies.

Hoe werkt de Klachtencheck op Dokteronline.com?

De Klachtencheck werkt heel eenvoudig. Door een paar vragen te beantwoorden, krijgt u binnen enkele minuten een persoonlijk advies.
Klachtencheck werkt op basis van een geavanceerd computerprogramma dat een bepaald algoritme volgt. Het programma is gebaseerd op medische richtlijnen die zijn opgesteld door huisartsen en is aangevuld met wetenschappelijke kennis uit andere bronnen. Het advies dat de Klachtencheck geeft, is daardoor zeer betrouwbaar.


Welke symptomen behandelt de Klachtencheck?

De Klachtencheck geeft op dit moment advies bij buikpijn, keelpijn, hoest, hoofdpijn, rugpijn, schaamstreekklachten en koorts, en wordt binnenkort aangevuld met meer symptomen. Klachtencheck is momenteel beschikbaar in een Nederlandse en een Engelse versie.

Waarom de Klachtencheck doen?

Veel mensen wachten met een bezoek aan de huisarts als ze lichamelijke klachten hebben. Ze zoeken eerst liever op internet naar goed advies. De redenen hiervoor zijn divers. Sommige mensen schamen zich voor hun klachten. Andere hebben geen tijd voor een bezoek aan de huisarts of zijn bang dat ze voor niks naar het spreekuur gaan.

Helaas is medische informatie online vaak onduidelijk, incompleet of onjuist. Dit zorgt voor onnodige bezorgdheid of juist het negeren van alarmerende symptomen.

De Klachtencheck van Dokteronline.com brengt daar verandering in: u ontvangt een passend, helder en geheel persoonlijk advies dat gebaseerd is op betrouwbare medische richtlijnen.

Probeer de Klachtencheck
Power 2 the patient actor
Power to the patient

1. Klachtencheck geeft veilig advies

Privacy Klachtencheck is ontwikkeld in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) en is gebaseerd op richtlijnen die worden gebruikt door huisartsen. De inhoud van Klachtencheck wordt steeds zorgvuldig getest en gecontroleerd. Let op: Klachtencheck is geen vervanging voor de huisarts. Raadpleeg bij aanhoudende of ernstige gezondheidsklachten altijd een arts.


2. Klachtencheck geeft begrijpelijk advies

Met Klachtencheck bent u verlost van ingewikkelde websites vol medisch jargon of diagnoses die nergens op gebaseerd zijn. U krijgt duidelijke antwoorden op uw vragen en ziet in een oogopslag of uw klachten ernstig zijn, of u naar de huisarts moet, waar u op moet letten en wat u zelf eventueel kunt doen om de situatie te verbeteren.


3. Klachtencheck geeft persoonlijk advies

Veel medische websites geven advies op basis van een symptoom. Voor een passende diagnose is het echter ook belangrijk om te weten of iemand jong of oud, man of vrouw, gezond of ziek is. Klachtencheck werkt niet alleen met symptomen, maar vraagt u ook om aanvullende essentiële informatie. Het advies wordt berekend aan de hand van uw persoonlijke situatie en is daardoor zeer accuraat.

Hoe wordt Klachtencheck gemaakt?

Huisartsen gebruiken richtlijnen om te bepalen of uw klachten ernstig zijn. De ontwikkelaars van Klachtencheck hebben deze richtlijnen gecombineerd met aanvullende medische informatie, waaronder wetenschappelijke artikelen en input van artsen (van o.a. het AMC).

Privacy Dit resulteerde in een computerprogramma dat per situatie de juiste vragen stelt en de antwoorden uitstekend kan analyseren. Het Klachtencheck-programma werd vervolgens uitvoerig getest door artsen, technici en gebruikers totdat het eindresultaat aan alle verwachtingen voldeed.

Heeft u nog vragen? Bekijk de algemene voorwaarden of neem contact op met de klantenservice.

Dokteronline.com Klachtencheck

Bent u geïnteresseerd geraakt en heeft u een specifieke klacht? Check dan binnen enkele minuten of uw klachten ernstig zijn en wat u zelf kunt doen.

Probeer de Klachtencheck