Bestellen

De meest voorkomende vragen over het bestellen van producten bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken.

Waarom moet ik mijn telefoonnummer vermelden?

In het geval dat er problemen zijn met uw order bij de samenwerkende arts, apotheek of met de bezorging, moeten wij in staat zijn om contact met u op te nemen. Mocht Klantenservice contact met u opnemen, dan zal dit uiteraard op discrete wijze gebeuren.

Is het ook mogelijk om telefonische hulp te krijgen bij het plaatsen van een bestelling bij de apotheek?

Jazeker! Het is mogelijk om telefonische hulp te krijgen om zo een bestelling bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken te plaatsen. Houdt u er rekening mee dat het plaatsen van een bestelling ongeveer 20 minuten in beslag neemt. De Klantenservice neemt de medische vragenlijst samen met u door, net als de bijbehorende voorwaarden van Dokteronline.com en de apotheek. Daarna ontvangt u een e-mail met daarin de bestelbevestiging. Goed om te weten is dat het gesprek met uw goedkeuring wordt opgenomen.

Is er een maximum hoeveelheid die ik kan bestellen?

Ja, voor meerdere producten geldt er een maximale bestelhoeveelheid. Deze hoeveelheid hangt af van het type behandeling. De arts kan beslissen om af te wijken van de door u aangevraagde hoeveelheid.

Wat moet ik doen als mijn postadres gewijzigd is?

Wanneer uw adres is gewijzigd, dan kunt u dit tijdens de bestelprocedure van uw nieuwe order aangegeven, daarna wordt automatisch dit nieuwe adres gebruikt. Mocht u vragen of hulp nodig hebben, dan helpt de klantenservice u graag verder.

Wanneer kan ik mijn order nog annuleren?

Het annuleren van uw bestelling is afhankelijk van verschillende factoren en niet in alle gevallen gegarandeerd.

Receptvrije bestelling
Receptvrije producten kunnen wel worden geannuleerd, ook binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling indien het ontvangen product(en) ongebruikt en ongeopend is.

Receptplichtige bestelling
Voor receptplichtige orders is de mogelijkheid tot annuleren niet in alle gevallen gegarandeerd. Het is voor de klantenservice alleen mogelijk om uw order te annuleren, wanneer de order nog niet naar één van de samenwerkende apotheken is gestuurd. In dit geval zijn er geen kosten verbonden aan het annuleren van uw bestelling. Heeft de apotheek uw aanvraag al ontvangen van de samenwerkende arts of is uw bestelling als door de apotheek verzonden, dan is het niet meer mogelijk om uw order te annuleren. Wilt u uw bestelling annuleren? Dan kan dat op dit moment alleen door contact op te nemen met de Klantenservice.

Let op: pas als de Klantenservice uw annulering schriftelijk aan u heeft bevestigd, dan is uw bestelling daadwerkelijk geannuleerd.

Wat voor medicijnen leveren de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken?

De apotheken kunnen verschillende soorten medicijnen leveren, zoals Over The Counter (OTC/Drogisterij) medicijnen en medicijnen waar een recept voor nodig is. Alle medicijnen en medische producten die op de website worden aangeboden door de apotheek zijn te bestellen en kunnen worden aangevraagd. Hebt u een suggestie voor een nieuw medicijn, dan kunt u die doorgeven via onze Klantenservice. Wij kunnen niet garanderen dat het wordt opgenomen in het assortiment van de apotheek.

Hoe weet ik dat de medicijnen van de apotheek echt zijn?

Dokteronline.com werkt als platform alleen samen met gevalideerde apotheken en artsen, die enkel echte merk-medicijnen leveren van officiële fabrikanten. Meer informatie daarover vindt u op de website via deze link: http://www.dokteronline.com/hoe-het-werkt/.

Worden de producten vergoed door de verzekering?

Een bestelling bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar, omdat Dokteronline.com daarvoor geen factuur verstrekt. De reden hiervoor is dat Dokteronline.com slechts een online dokterdienst is en alleen informeert over gezondheid, klachten, de bestrijding daarvan en samenhangende producten. Dokteronline.com brengt bezoekers van de website desgewenst in online contact met medisch specialisten en/of apotheken. Om deze reden adviseren wij u om eerst contact met uw verzekeraar op te nemen, voordat u een bestelling bij Dokteronline.com plaatst om zo een eventuele teleurstelling te voorkomen.

Van welk merk ontvang ik het medicijn?

Wanneer een medicijn door verschillende fabrikanten wordt gemaakt, dan is het merk dat u van de met Dokteronline.com samenwerkende apotheek ontvangt afhankelijk van wat de apotheek op dat moment op voorraad heeft. De afbeelding op de website geldt als illustratie. Dit betekent dat u niet perse het merk zoals op de afbeelding ontvangt. Alleen wanneer de merknaam bij het medicijn vermeld staat, dan garandeert de apotheek dat u het medicijn van dat merk ontvangt.