Betalen

Alle meest voorkomende vragen over betalen.

Zijn er kosten verbonden aan de betalingsvormen die Dokteronline.com biedt?

Dokteronline.com rekent zelf geen extra kosten, dit geldt voor elke betaalmethode.

Met welke betaalmethoden kan ik bij Dokteronline.com betalen?

U kunt bij Dokteronline.com met behulp van onder andere de volgende manieren betalen:

iDEAL
Deze betaalmethode is mogelijk voor iedereen die in het bezit is van een Nederlandse bankpas en kaartlezer. Tijdens het bestelproces handelt u de betaling met uw eigen bank af. Dit is de snelste betaalmethode. U rekent af in uw eigen vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als u telebankiert, kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

Overboeking
Bij een overboeking duurt het ongeveer 3 werkdagen voordat de betaling bij ons binnen is. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling aan de arts doorgegeven en gelden de levertijden die u terugvindt op onze website.

Klarna Factuur
Klarna Factuur is een betaalmethode waarmee u achteraf kunt betalen. Bij deze betaalmethode ontvangt u per e-mail een digitale factuur van Klarna. Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen de tijd om deze factuur te betalen. U kunt Klarna Factuur alleen gebruiken voor betalingen tot maximaal € 1500,-. Daarnaast moet het factuur- en bezorgadres hetzelfde zijn. Een adreswijziging voor de bezorging is bij deze betaalmethode niet mogelijk.

SOFORT Banking
Het voordeel van SOFORT Banking is dat u zich nergens voor hoeft aan te melden of te registreren. Het gaat om directe overschrijvingen en u betaalt eenvoudig met uw eigen bankgegevens. Het werkt op basis van het beproefde Internetbankieren. Veilig door gebruik van een veelvuldig gecertificeerd internationaal online betalingssysteem. SOFORT Banking, eenvoudig, snel en veilig betalen.

MisterCash
Alleen mogelijk voor bestellingen binnen België. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveilingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van MisterCash, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden of special software moet installeren.

Bitcoin
Wanneer u kiest voor Bitcoin, dan wordt uw transactie afgehandeld via BitPay.com. Om de transactie te kunnen voltooien worden aan BitPay.com alleen uw ordernummer en het orderbedrag doorgegeven. Wanneer u nog niet bekend bent met Bitcoin, dan adviseren wij voor meer uitleg de volgende website door te nemen: https://bitcoin.org/nl/.

Billink
Met deze betaalmethode kunt u eenvoudig achteraf betalen. Nadat uw bestelling door de apotheek is verstuurd, ontvangt u namens Billink een factuur per e-mail. Deze factuur dient u binnen 14 dagen te betalen. Om gebruik te kunnen maken van deze betaalmethode moet uw factuur- en verzendadres gelijk zijn.

Ik heb een betaling gedaan, hoe weet ik zeker dat ik heb betaald?

Via uw Dokteronline.com Account kunt u in ‘herhaalbestellingen’ de status van uw bestelling bekijken. Wanneer de betaling ontvangen is, zal u dit terug zien in de status van de betaling. Daarnaast ontvangt u per e-mail een betaalbevestigen wanneer de betaling ontvangen is. Als de betaling niet gelukt is, dan krijgt u om de twee dagen een e-mail met de melding dat de betaling niet is gelukt. In deze e-mail krijgt u de kans om opnieuw de betaling te voldoen. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact op te nemen met onze Klantenservice, die u graag informeert over de status van uw betaling. Bij een bankoverschrijving duurt het ongeveer 3 werkdagen tot uw betaling door ons is ontvangen en verwerkt. Mocht u de betaling via deze methode hebben voldaan, dan kunt u de betaalherinnering negeren.

Zijn er verborgen kosten?

Vanuit Dokteronline.com zijn er geen andere bijkomende kosten. Voordat u het artsconsult start, wordt de totaalprijs weergegeven. Het kan voorkomen dat uw eigen bank een klein bedrag berekent, dit is per bank verschillend. Ook kan het voorkomen dat bij de verzending naar sommige landen de locale instanties invoerrechten of dergelijke van u verlangen.

Hoe betaal ik met Bitcoin?

Wanneer u nog niet bekend bent met Bitcoin, dan bevelen wij u voor meer uitleg de volgende website aan: http://bitcoin.org/nl/

Als u ervaren bent met Bitcoin en u wilt uw order ermee betalen, dan volgt hier een uitleg.

De Bitcoin transactie's worden afgehandeld via BitPay.com. Om de transactie te voltooien wordt aan Bitpay.com alleen uw ordernummer en het orderbedrag doorgegeven. Wanneer op 'betalen' klikt wordt u naar de website van Bitpay.com geleid. Daar kunt u de QR-code scannen of klikken op 'Betalen met Bitcoin' om uw Bitcoin wallet op te starten. Als Bitpay.com uw betaling heeft ontvangen, dan verdwijnt de QR-code. Dit kan soms even duren, ongeveer 10 minuten. Daarna kunt u weer doorklikken naar Dokteronline.com. Mocht het te lang voor u duren, dan kunt u het Bitpay.com scherm sluiten. Dokteronline.com zal de status van de bitcoin betaling blijven monitoren en uw order op 'betaald' zetten zodra Bitpay.com zes bevestigingen heeft van het Bitcoin netwerk. Houd u er rekening mee dat dit soms tot wel een halve dag kan duren.

Mijn order is afgekeurd door arts of apotheek, maar ik heb al wel betaald. Wat nu?

Wanneer uw order is afgekeurd door de met Dokteronline.com samenwerkende arts of apotheek of wanneer uw order geannuleerd is en u het bedrag al hebt voldaan, dan wordt het door u betaalde bedrag automatisch teruggestort. Houd u er rekening mee dat deze administratieve handeling soms één tot twee weken duurt, dit gaat buiten Dokteronline.com om. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Klantenservice.

Hoe werkt betalen via zelf overboeken?

De bankgegevens ontvangt u per e-mail toegestuurd. U activeert de methode door de stappen te volgen. Houd u er rekening mee dat wanneer u kiest voor het betalen via zelf overboeken, het meestal 3 werkdagen duurt voordat u betaling verwerkt is. Na ontvangst van uw betaling, wordt de bestelling doorgestuurd naar de met Dokteronline.com samenwerkende arts en/of apotheek. Wanneer u nog vragen hebt, adviseren wij u om contact op te nemen met onze Klantenservice.

Hoe werkt betalen via Klarna Factuur?

Koop nu en betaal pas over 14 dagen!
Wanneer u kiest voor Klarna Factuur, ontvangt u altijd eerst het product thuis en heeft u 14 dagen de tijd om te betalen. Bij deze betaalmethode ontvangt u per e-mail een digitale factuur van Klarna. De betaling dient u binnen 14 dagen aan Klarna te voldoen, zoals aangegeven op de factuur. Als u voor deze betaalmethode kiest, gaat u automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Klarna Factuur.

Let op: vul uw gegevens naar waarheid en zo zorgvuldig mogelijk in. Op basis van uw gegevens vindt er door Klarna een kredietcheck plaats. Tijdens deze check wordt er gekeken of u in aanmerking komt om met Klarna te betalen. Lukt het de eerste keer niet, geen nood, dit kan ook door een typefout komen. Controleer daarom uw gegevens en probeer het gerust nog een keer. Wordt u onverhoopt toch geweigerd door Klarna, dan bieden wij u een alternatieve betaalmethode aan.

Om gebruik te kunnen maken van Klarna, dient u 18 jaar of ouder te zijn, moet het woonadres en bezorgadres gelijk zijn.

Stapsgewijs betalen met Klarna:
- Bestel en betaal via Klarna Factuur door dit te selecteren, uw geboortedatum te controleren en akkoord te gaan met de voorwaarden van Klarna.
- Uw bestelling wordt verzonden en u ontvangt de factuur per e-mail zodra uw order door de apotheek is verzonden.
- Betaal uw factuur binnen 14 dagen, zoals aangegeven op de factuur
- Door te kiezen voor deze betaalmethode ga u akkoord met de voorwaarden van Klarna.
- Let op: De factuur die u ontvangt is niet geschikt om te declareren bij een zorgverzekeraar.

Wanneer u nog vragen hebt of komt u niet door de kredietcheck, neem u dan contact op met de Klantenservice van Klarna.

E-mail : klantenservice@klarna.nl
Telefoon : 0031-20 808 2852

Wat is ICEPAY/ Docdata Payments?

Dit is de zogenaamde internet-kassa waar onze website gebruik van maakt. ICEPAY en Docdata Payments verzorgen de communicatie met de banksystemen en verwerken uw betaling. ICEPAY en Docdata Payments zijn beide international gecertificeerd volgens de PCI-standaards van MasterCard en Visa en zorgen voor een juiste en veilige afhandeling van uw betaling.