Verzending & levering

Alle meest voorkomende vragen over verzending en levering.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja, dan kan! Via uw Dokteronline.com Account kunt u de status van uw bestelling snel en gemakkelijk terugvinden. Wanneer u “mijn bestellingen” raadpleegt, dan kunt u de status van uw bestelling volgen.

Wat moet ik doen als mijn bestelling volgens de Tracktrace wel is afgeleverd, maar ik niks ontvangen heb?

Wanneer uw bestelling niet is afgeleverd, dan adviseren wij om het volgende te controleren (met behulp van de Track & Trace);
• Of de koeriersdienst een bericht heeft achtergelaten
• Of uw bestelling niet is afgegeven bij uw buren en/of medebewoners wanneer de koeriersdienst aangeeft dat het pakketje bezorgd is
• Of de koeriersdienst het niet bij een afhaalpunt heeft afgegeven

Als bovenstaande niet opgaat voor uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op. Tot 2 weken na de bezorgdatum is het mogelijk om een onderzoek te starten. Het onderzoek duurt normaal gesproken 14 werkdagen. Terwijl het onderzoek gaande is, is het niet mogelijk om een nieuwe order bij de apotheek te plaatsen of het betaalde bedrag aan u terug te storten.

Wat gebeurt er met mijn bestelling als ik niet thuis ben?

Uw bestelling wordt door de met Dokteronline.com samenwerkende apotheek (meestal) aangetekend verstuurd. In uw Dokteronline.com Account vindt u de traceergegevens om de verzending te volgen, ook ontvangt u deze gegevens per e-mail. Wanneer de koeriersdienst is langs geweest terwijl er niemand thuis was, dan dient u zelf een nieuwe bezorgafspraak te maken met de desbetreffende koeriersdienst. Wanneer u geen actie onderneemt, zal uw pakketje na enige dagen retour gestuurd worden naar de apotheek. Er kunnen dan aanvullende kosten gevraagd worden om het pakketje opnieuw te versturen. Het is ook mogelijk dat de koerierdienst uw pakketje achterlaat bij een medebewoner, uw buren of een afhaalpunt wanneer u niet thuis bent.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

We houden u op de hoogte via de e-mail en u kunt uw bestelling ook volgen via uw account. Ga daarvoor naar uw account en vervolgens naar “Mijn bestellingen”. U ziet wanneer uw bestelling gekeurd is door de samenwerkende arts, doorgestuurd is naar de samenwerkende apotheek en als laatste een Track & Trace code heeft gekregen. Op dat moment is uw pakketje onderweg. Dit gehele proces duurt ongeveer 1 tot 3 werkdagen na ontvangst van de betaling.

Hoe wordt mijn bestelling verstuurd?

De bestellingen worden door de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verzonden in de verpakking van de koerierdienst. Op het pakket wordt alleen de naam van de samenwerkende apotheek vermeld (dit is verplicht). De apotheek streeft ernaar de bestellingen zo anoniem mogelijk te laten bezorgen.

Zijn er kosten verbonden aan de verzending?

De verzending van receptplichtige medicijnen is gratis door de apotheek. Voor receptvrije producten worden wel verzendkosten doorberekend in uw winkelwagen. Via onderstaand overzicht ziet u precies wat er berekend wordt:
- € 0,- tot € 20,- : verzendkosten € 4,95 + klein order toeslag van € 2,50
- € 20,- tot € 40,- : verzendkosten € 4,95
- € 40,- tot € 60,- : verzendkosten € 2,95
- Vanaf € 60,- : GRATIS verzending

Bezit Dokteronline.com een EU-keurmerk voor internetapotheken?

Nee, Dokteronline.com is geen internetapotheek en bezit daarom geen EU-keurmerk. De apotheken waar wij mee samenwerken hebben dit keurmerk wel in hun bezit of komen hiervoor in aanmerking. Voor meer informatie raadpleegt u de volgende link; http://www.dokteronline.com/medici/.