Komboglyze

Komboglyze

Komboglyze is een diabetesmedicijn. Dit geneesmiddel bevat twee werkzame stoffen: saxagliptine en metformine. Beide geneesmiddelen werken bloedsuikerverlagend. U kunt Komboglyze online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Komboglyze?


Komboglyze is een diabetesmedicijn. Dit geneesmiddel bevat twee werkzame stoffen: saxagliptine en metformine. Beide geneesmiddelen werken bloedsuikerverlagend. U kunt Komboglyze online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Komboglyze voor bij diabetes type 2. Bij deze aandoening maakt de alvleesklier onvoldoende insuline aan en reageert het lichaam onvoldoende op de insuline. Het gevolg is een hoog bloedsuikergehalte, wat schadelijk is voor het lichaam. Komboglyze verlaagt de bloedsuikerspiegel op een aantal manieren. Het bestanddeel saxagliptine zorgt ervoor dat het lichaam na de maaltijd minder glucose produceert en dat het insulinegehalte beter op peil blijft. Metformine verlaagt het bloedsuikergehalte en zorgt er bovendien voor dat het hongergevoel vermindert. Dit combinatiemedicijn wordt vaak gebruikt als een behandeling met alleen metformine of saxagliptine (of een soortgelijk medicijn) niet het gewenste effect heeft.

Hoe gebruikt u Komboglyze?


Neem de tablet Komboglyze bij voorkeur in tijdens of vlak na de maaltijd. Dit vermindert de kans op maagklachten. Slik de tablet zonder te kauwen door met voldoende water. Dit geneesmiddel heeft alleen effect als u het combineert met een dieet en genoeg beweging. Een arts kan u hierover adviseren.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Komboglyze online beschikbaar in verschillende sterktes. Een arts weet welke sterkte u moet gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • Volwassenen: tweemaal daags 1 tablet.Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter. Komboglyze is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Bijwerkingen


De meeste mensen verdragen Komboglyze zonder problemen. Een enkele keer kunnen er bijwerkingen optreden, zoals bijvoorbeeld:


 • Hoofdpijn;
 • Spierpijn;
 • Duizeligheid;
 • Vermoeidheid;
 • Maagdarmklachten;
 • Urineweginfectie;
 • Verkoudheidsklachten.Neem contact op met een arts als u last krijgt van bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Komboglyze is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor saxagliptine, metformine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Ooit in een diabetische precoma bent geraakt;
 • Lijdt aan hart-, lever- of nierproblemen;
 • Lijdt aan een ernstige ontsteking of aan diabetische ketoacidose;
 • Uitgedroogd bent;
 • Grote hoeveelheden alcohol drinkt (dagelijks of af en toe);
 • Lijdt aan diabetes type 1: dit geneesmiddel is niet geschikt om deze vorm van diabetes te behandelen.In de bijsluiter kunt u lezen wanneer u extra voorzichtig moet zijn met dit geneesmiddel. Hierin staat ook een lijst van medicijnen die een wisselwerking hebben met Komboglyze.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Komboglyze mag niet worden gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

De bijwerkingen van dit medicijn kunnen uw reactievermogen beïnvloeden. Bestuur geen voertuig als u niet alert kunt reageren.

Drink geen alcohol zolang u behandeld wordt met Komboglyze: sterke drank kan in combinatie met dit medicijn lactaatacidose veroorzaken. Dit is een zeer ernstige bijwerking.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Komboglyze

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven