LadyCup

LadyCup

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

LadyCup is het nieuwe alternatief voor maandverband en tampons. De LadyCup is een herbruikbaar menstruatiekuipje. Daarmee is LadyCup niet alleen voordeliger, maar ook veel beter voor het milieu. Meer info

Laagste prijs
€ 24,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken

Wat is LadyCup?


LadyCup is het nieuwe alternatief voor maandverband en tampons. De LadyCup is een herbruikbaar menstruatiekuipje. Daarmee is LadyCup niet alleen voordeliger, maar ook veel beter voor het milieu. Het menstruatiekuipje is zeer eenvoudig in gebruik en verstoort het natuurlijke biologische evenwicht in de vagina niet. LadyCup is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, en wordt geleverd in een vrolijk bewaarzakje. U kunt LadyCup online bestellen bij de drogisten die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het product voor gebruikt?


Tijdens de menstruatie verliest een vrouw gemiddeld zo’n 70 ml bloed. De meeste vrouwen gebruiken maandverband of tampons om dit bloed op te vangen. Dit heeft echter nogal wat nadelen. Zo drogen de absorberende materialen de slijmvliezen in en rond de vagina uit, waardoor het biologische evenwicht verstoord wordt. Hierdoor kunnen irritaties optreden en wordt de vagina gevoeliger voor een vaginale schimmelinfectie. Bovendien wordt het milieu belast met de productie van maandverband. LadyCup is het nieuwe antwoord op deze kwesties. Het kuipje vangt menstruatiebloed op in de vagina, waarna het geleegd en opnieuw gebruikt wordt. Voordelen van de LadyCup:


 • Gemaakt van zachte medische siliconen uit de Europese Unie. Bevat geen weekmakers, latex of andere schadelijke stoffen.
 • Neemt geen bacteriën of vloeistoffen op en heeft geen enkele invloed op de vaginale flora en fauna.
 • Herbruikbaar, beter voor het milieu.Voor wie is LadyCup geschikt?


LadyCup is geschikt voor alle meisjes en vrouwen die menstrueren. Het kuipje biedt uitstekende bescherming tegen doorlekken en kan ook ’s nachts en tijdens het sporten gedragen worden. Bij de samenwerkende drogisten is LadyCup online verkrijgbaar in de volgende varianten:


 • Maat S: bedoeld voor meisjes tot 25 jaar en vrouwen die (nog) geen bevalling hebben doorgemaakt.
 • Maat L: bedoeld voor vrouwen vanaf 25 jaar of jongere vrouwen die al eens bevallen zijn van een kind.Hoe gebruikt u LadyCup?


LadyCup is gemakkelijk in te brengen. In feite is het gebruik niet anders dan dat van een tampon. Volg bij het inbrengen de volgende aanwijzingen:


 • Was voor gebruik altijd de handen;
 • Vouw het flexibele kuipje tweemaal dubbel (in de lengte) en duw het in de vagina zoals beschreven staat in de handleiding. Het kuipje vouwt zichzelf open na het inbrengen.
 • LadyCup is voorzien van een klein steeltje waarmee u het kuipje weer naar buiten trekt.
 • Leeg de LadyCup afhankelijk van de hevigheid van de menstruatie 2 tot 5 maal per dag. Spoel het kuipje goed om met water en breng het opnieuw in.
 • Desinfecteer de LadyCup na afloop van de menstruatie in kokend water of in een sterilisatieoplossing. Bewaar de menstruatiecup in het bijgeleverde bewaarzakje.Heeft u moeite met het inbrengen van de LadyCup, dan kunt u eventueel een glijmiddel op waterbasis gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


LadyCup is gemaakt van medische siliconen en veroorzaakt geen bijwerkingen. Krijgt u toch last van (vaginale) klachten bij het gebruik van de menstruatiecup, overleg dan met een arts.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?


Er zijn geen omstandigheden bekend waarbij LadyCup niet mag worden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat LadyCup geen voorbehoedsmiddel is.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - LadyCup

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven