Lansoprazol

Lansoprazol

Lansoprazol is een maagzuurremmer (protonpompremmers). Maagzuur is nodig voor de vertering van voedsel, maar kan in te grote hoeveelheden of bij wondjes op het maagslijmvlies vervelende klachten als zure oprispingen en maagpijn veroorzaken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Lansoprazol?


Lansoprazol is een maagzuurremmer (protonpompremmers). Maagzuur is nodig voor de vertering van voedsel, maar kan in te grote hoeveelheden of bij wondjes op het maagslijmvlies vervelende klachten als zure oprispingen en maagpijn veroorzaken. De werkzame stof in Lansoprazol (het gelijknamige lansoprazol) zorgt ervoor dat er minder maagzuur wordt aangemaakt. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten. Lansoprazol is uitsluitend op recept bij de apotheek te bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven een maagzuurremmer voor als een maagzuurbindend geneesmiddel niet genoeg werkt. Lansoprazol wordt onder andere gebruikt bij maagklachten als brandend maagzuur, zure oprispingen, een opgeblazen gevoel, reflux (het terugstromen van maagzuur in de slokdarm), een maag- of darmzweer of andere maagaandoeningen. Dit medicijn kan ook worden voorgeschreven om maagklachten te voorkomen, bijvoorbeeld bij het gebruik van bepaalde medicijnen die de maag irriteren.

Hoe gebruikt u Lansoprazol?


De capsule Lansoprazol moet in zijn geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends op een lege maag (ongeveer een half uur voor het ontbijt). Moet u dit middel tweemaal daags gebruiken, slik de capsules dan ’s ochtends en ’s avonds. Een arts bepaalt hoe lang u Lansoprazol moet blijven innemen. Dit hangt af van uw klachten.

Dosering


Lansoprazol is verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheek in capsules van 15 mg en 30 mg. Een arts weet welke sterkte u moet gebruiken. Voor de meeste maagaandoeningen geldt de volgende aanbevolen dosering:


  • Volwassenen: eenmaal daags 1 capsule à 15 of 30 mg.Voor andere maagaandoeningen kan een afwijkende dosering gelden. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter. Lansoprazol is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Lansoprazol kunnen soms bijwerkingen optreden, alhoewel niet iedereen deze klachten ervaart. De bijwerkingen van dit geneesmiddel zijn onder andere:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, overgeven, buikpijn, verstopping of diarree, winderigheid);
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid, vermoeidheid.Over het algemeen verdwijnen deze klachten na een poosje. Het lichaam is dan gewend geraakt aan het medicijn. Blijft u last houden van bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Lansoprazol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze maagzuurremmer niet als u:


  • Overgevoelig bent voor lansoprazol, andere protonpompremmers of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Een medicijn gebruikt dat atazanavir gebruikt (bij hiv-infecties).Overleg met een arts over het gebruik van dit medicijn als u lijdt aan een leveraandoening of een andere ernstige ziekte. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke medicijnen of voedingssupplementen u gebruikt: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Lansoprazol. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Lansoprazol liever niet, of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Als u Lansoprazol gebruikt, kunt u in het begin soms last krijgen van duizeligheid of vermoeidheid. Neem geen deel aan het verkeer als u hierdoor niet alert kunt reageren.

Het gebruik van sterke drank wordt afgeraden: alcohol irriteert de maag.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lansoprazol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven