Levest

Levest

Levest is een anticonceptiepil. Deze pil werkt op basis van twee hormonen: ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon) en valt daarmee in de groep combinatiepillen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Levest?


Levest is een anticonceptiepil. Deze pil werkt op basis van twee hormonen: ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon) en valt daarmee in de groep combinatiepillen. De hormonen in Levest zorgen ervoor dat er geen zwangerschap kan ontstaan. Levest is online verkrijgbaar bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Levest is een voorbehoedsmiddel. De werkzame stoffen maken het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoedermond ongeschikt voor een bevruchting. Levest voorkomt bovendien dat er een eisprong plaatsvindt. Een zwangerschap wordt op die manier nagenoeg onmogelijk. Artsen schrijven Levest ook voor bij menstruatieklachten, zoals hevige pijn of abnormaal bloedverlies. Omdat er bij het gebruik van de pil alleen een (milde) onttrekkingsbloeding optreedt, verminderen deze klachten aanzienlijk.

Hoe gebruikt u Levest?


Bij de samenwerkende drogisten kunt u Levest online bestellen. Een strip bevat 21 pillen. Ieder pil bevat 150 microgram levonorgestrel en 30 microgram ethinylestradiol.

Neem elke dag 1 pil in. Doe dit zoveel mogelijk op een vast tijdstip: zo vergeet u minder snel een tablet en is de betrouwbaarheid het grootst. Als de strip leeg is, volgt er een stopweek van 7 dagen. Begin op de achtste dag aan een nieuwe strip. Tijdens de stopweek krijgt u een lichte menstruatie (onttrekkingsbloeding).

Vergeet u de pil te slikken of bent u na het innemen ziek geworden (overgeven of waterdunne diarree), dan kan de betrouwbaarheid van dit voorbehoedsmiddel afnemen. Lees in dat geval de bijsluiter: hierin staat vermeld wat u moet doen om de kans op een zwangerschap te verminderen. U kunt ook een arts of apotheker om raad vragen.

Dosering


De dosering van Levest is als volgt:


  • Volwassen vrouwen: gedurende 21 dagen eenmaal daags 1 tablet innemen rond een vast tijdstip. Hierna volgt een stopweek.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van de anticonceptiepil kunnen er soms bijwerkingen optreden. Ook bij Levest is dat het geval, hoewel deze pil doorgaans goed verdragen wordt. Bijwerkingen die eventueel kunnen voorkomen zijn onder andere:


  • Pijnlijk of gespannen gevoel in de borsten;
  • Maagdarmklachten;
  • Tussentijds vaginaal bloedverlies;
  • Hoofdpijn.Blijft u langdurig last houden van bijwerkingen of heeft u last van hevige of ernstige bijwerkingen (zie bijsluiter), raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Levest is niet voor iedereen een geschikt anticonceptiemiddel. Gebruik deze pil bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen;
  • Lijdt of heeft geleden aan trombose of een andere aandoening aan de bloedvaten;
  • Onlangs een hartaanval of hersenbloeding heeft gehad;
  • Lijdt aan een bepaalde vorm van migraine, kanker of een andere ernstige aandoening;
  • Last heeft van vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van contra-indicaties en andere waarschuwingen. Gebruikt u verder nog medicijnen of heeft u last van gezondheidsklachten, vermeld dit dan bij uw bestelling. Een arts weet of u Levest veilig kunt gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik deze pil niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Levest

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven